И Пилзен пее „Ооо, Роман Прохазка“! Любимецът на сектор „Б“ дърпа Виктория към титлата с уникална голова форма

роман прохазка

Бившият футболист на Левски Роман Прохазка е в уникална голова форма, отчита чешкото издание Plzensky.Dnevnik.cz. Полузащитникът, който през лятото смени „Герена“ с Виктория (Пилзен), е вторият най-резултатен футболист на чешкия гранд от началото на сезона в шампионата със своите пет гола, всеки от които е донесъл точки на тима му! Последният такъв случай е от преди два дни, когато със страхотно воле Прохазка носи победата с 1:0 над Яблонец.

Серията започва още във втория кръг, когато Роман вкарва за 1:0 над Сигма Оломуц в 88-та минута. В 12-ия той носи равенството 2:2 срещу Бохемианс, а седмица по-късно се разписва и при 2:1 над Словачко. Халфът е точен и за 2:1 над Карвина в 19-ия кръг, за да дойде и вече споменатото воле срещу Яблонец.

Чешкото издание пресмята, че в мачовете, в които Роман Прохазка е вкарал, Виктория (Пилзен) е спечелил 13 от 55-те си точки през сезона и това държи отбора в борбата за титлата. Участникът в груповата фаза на Шампионската лига изостава на 3 точки зад Славия (Прага) 7 кръга преди началото на шампионските плейофи, в които участват само първите 6 в класирането.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ