Болярите катастрофираха в Бистрица с помощта и на съдията, топ 6 се отдалечи след дузпа

Витоша Бистрица Етър Велико Търново 28

Етър направи грешна стъпка в преследване на шестото място в Първа лига и участие в шампионските плейофи в елита.Болярите направиха 1:1 в Бистрица с домакините от Витоша.Тимът на Красимир Балъков стигна до точката с гол на Флорент Боджадж през втората част, след като в 25-та минута Витоша поведе от доста спорна дузпа.

Срещата започна добре за „болярите”, които владееха повече топката и стояха по-добре на терена. Първата половина на полувремето обаче мина без чисти положения, а и липсваха точните удари.

В 25-ата минута грешка на вратаря Христо Иванов наклони взените в полза на домакините. При центриране от корнер Иванов не се намеси добре и изпусна топката, след което се хвърли да поправи грешката си, но повали Купенов и съдията отсъди дузпа. Кртиян Кочилов бе точен от бялата точка и „бистришките тигри” поведоха в резултата.

Попадението повлия на играта на гостите, които все по-често бъркаха в разиграванията в атака, а и в дефанзивен план, но Витоша не успя да нанесе втори удар до почивката.

Стефан Христов бе изведен отлично от Петко Цанков в 50-ата минута, но ударът му излезе в аут.

В 63-ата Наско Милев можеше да изненада неприятно излезлия напред Христо Иванов с далечен прехвърлящ удар, но топката мина встрани от десния страничен стълб.

Георги Сърмов отправи много добро дълго подаване за Иван Стоянов в 66-ата на десния фланг, последва центриране в пеналта, където Боджадж проба удар, топката се отби в излезлия вратар и се върна в албанеца, който вече на празна врата вкара за 1:1.

Атаките следваха една след друга и към двете врати, а в 74-ата минута късметът покри гостите след разбъркване в наказателното поле. При центриране от корнер топката бе отклонена от Амзин, кълбото се отклони в десния страничен стълб и Венци Василев успя да изчисти преди някой от играчите на Витоша да направи добавка.

Темпото на игра се запази до края на срещата, но без някой да вземе превес в резултата и точките бяха поделени.

Витоша събра 22 точки в актива си на 11-ото място в класирането. Етър е седми с 37, на три пункта от Топ 6.

СНИМКИ ОТ МАЧА ВИЖТЕ ТУК

ВИТОША – ЕТЪР 1:1
1:0 Кочилов 25′ (д)
1:1 Боджадж 66′

Витоша: Християн Василев, Тодор Гочев, Румен Гьонов,Кристиян Кочилов, Георги Амзин, Четин Садула (к), Петко Цанков, Михаил Милчев, Георги Купенов, Ивайло Лазаров, Стефан Христов

дХристо Иванов, Крум Стоянов, Венцислав Василев, Пламен Гълъбов, Здравко Запрянов,Георги Сърмов (к), Аласана Мане, Батрович, Даниел Младенов, Флорент Боджадж, Никола Колев


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ