Жестоко дерби в Добрич! Добруджа повали лидера в първенството след пет гейма супер волейбол

цска добруджа 07~01

Добруджа нанесе едва трета загуба на Хебър в Суперлигата, след страхотен мач, и тайбрек – 3:2 (26:24, 23:25, 25:17, 18:25, 19:17).

Лидерът Хебър бе спечелил всичките си мачове, решени с тайбрек, до момента през сезона, но в Добрич загуби първи петгеймов двубой.

С 13-а си победа Добруджа запази и шансове за домакинско предимство.

По-рано през сезона двата тима също играха 5 гейма, като тогава в Пазарджик победи Хебър.

Двубоят стартира силно за гостите от Хебър, които не се притесниха от атмосферата в залата и успяха да наложат своята игра в първите минути. Съставът от Пазарджик поведе със 17:11 и вървеше към успеха, преди Велизар Чернокожев да се намеси и да насочи в друга посока гейма. След пет поредни точки за Добруджа, нещата вече се изравниха и след отличен сервис в края на частта домакините я спечелиха с 26:24.

Вторият гейм бе много равностоен, без някои от двата отбора да вземе по-сериозна преднина. В самия край няколко по-акуратни атаки за Хебър изравниха резултата до 1-1 гейма след 25:23 за гостите.

Добруджа бързо се върна в ритъм и поведе с няколко точки в третия гейм, само за да позволи пълен обрат веднага след първото техническо прекъсване. Все пак и на второто прекъсване домакините се оттеглиха с аванс – 15:12. Оттам вече Добруджа нямаше спирка и спечели убедително за 2-1 гейма след 25:17.

Четвъртата част вървеше точка за точка, преди Хебър да успее да дръпне с 2-3 точки и да повярва в себе си. Играта на гостите ставаше все по-убедителна, поведе и с 6 точки при 20:14 и бе близо до тайбрек. Това стана факт след 25:18 в полза на пазарджиклии.

След оспорване на решение, Хебър поведе с 3:1, а след това отбеляза и важна четвърта точка след отлична блокада. Бърза реакция, таймаут и след него поредица от точки за Добруджа изравниха резултата. Ново оспорване в полза на домакините запази равенството до 8:8, а три поредни точки за добричлии за първи път им дадоха аванс в тайбрека при 10:9. Равенствата продължиха да се нижат на таблото, а зрителите в залата видяха някои отлични разигравания. Грешка на Хебър в много ключов момент даде преднина от 13:11 за домакините, но Добруджа върна жеста и имахме ново реми – 13:13, а след това и 14:14, 15:15 и 16:16.

Хебър спаси три мачбола, за да поведе със 17:16, но не успя да затвори и тук срещата. Точно обратното, следващите две точки бяха за Добруджа и „зелените“ стигнаха до четвърти шанс за мача, който вече оползотвориха и приключиха успешно двубоя с 3:2 гейма.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ