Тихомир Иванов с лекота на финал на европейското, насочи се към медалите с 2.25 м.

тихомир иванов

Тихомир Иванов е първият български финалист на Европейското първенство по лека атлетика в зала в Глазгоу. 24-годишният плевенчанин скочи 2.25 метра в квалификацията в скока на височина и този резултат му беше достатъчен да намери място сред най-добрите осем на континента, които ще се борят за разпределението на медалите утре.

Иванов се справи с тази височина от втори опит, а след това направи три грешки на квалификационната норма от 2.28 метра. Възпитаникът на Георги Гетов започна състезанието с преодоляни от първи опит 2.10 м и 2.16 м, а след това продължи с успех във вторите си опити на 2.21 м и 2.25 м.

Единствено европейският шампион на открито Матеуш Пржибилко (Германия) се справи с 2.28 метра, които преодоля от втори опит. Българинът завърши втори в своята група, от която напред продължи още гръкът Констадинос Баниотис. Останалите петима финалисти с по 2.25 м са Андрий Проценко (Украйна), Силвестър Беднарек (Полша), Крис Бейкър (Великобритания), световният шампион в зала от Портланд 2016 Джанмарко Тамбери (Италия) и Фарк Вендрих (Германия). Финалът е утре в 20:00 часа българско време.

Това е трети финал за Тихомир Иванов на третото му европейско първенство в зала. През 2015 г. в Прага той беше 14-и, а преди две години в Белград остана на крачка от медалите – четвърти.

Българското участие в първия ден на 35-ото Европейско първенство в зала ще завърши с квалификацията в тласкането на гюле при жените, където ще видим Радослава Мавродиева.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ