Любо Пенев обяви радостна новина за „червения“ капитан, каза за Бербатов и защо му писна само той да говори истината

Любослав Пенев пресконференция 9

Всеки добър футболист е добре дошъл в ЦСКА. Така отговори треньорът на „червените” Любослав Пенев на въпрос за евентуалния трансфер на Димитър Бербатов. В четвъртък се появи информация, че клубът е отправил официално предложение към бившия нападател на „Байер” Леверкузен, „Тотнъм” и „Манчестър Юнайтед”.

„Засега не знам да има развитие, по-добре да изчакаме. Нямам информация. Всеки добър футболист, който би провокирал конкуренция, е добре дошъл”, лаконичен бе Пенев.

През зимния трансферен прозорец ЦСКА продаде най-резултатните си футболисти – Кирил Десподов („Каляри”) и Мауредес („Чанчун Ятай”). Според неофициални данни в клубната каса са постъпили над 7 млн. евро.

„Трансферите са факт. Това е политика на клуба. Има добра оферта и футболистът е трансфериран. Вярно е, че в момента имаме наказани и контузени. Разполагаме обаче с достатъчно хора за лагер сбор и мачът със „Септември” утре ще бъде проведен. Трябва да гледаме от положителната страна. Други играчи ще получат възможност и трябва да се възползват”, подчерта Пенев.

Той коментира и единственото зимно попълнение – португалския защитник Томаш. „Той тренира днес с отбора, не е невъзможно утре да направи дебют. Идва, за да играе. Колкото по-бързо се адаптира, толкова по-добре. Не мога да ви кажа повече. Нека го потренирам малко. Играе с ляв крак – централен защитник или ляв бек. Имам наблюдения върху него. Имаше различни варианти, спряхме се на този. Вратата не е затворена – могат да бъдат привличани свободни агенти”.

Пенев съобщи, че вратарят Данте Стипица е почти възстановен от травмата си. Капитанът Николай Бодуров, който се контузи срещу „Левски”, ще мине допълнителен преглед днес и не е изключено да играе още срещу „Септември”. Възстановяването на Евандро и Жеферсон ще отнеме повече време.

Наставникът не пропусна и темата за съдийството и управлението на БФС. „Гледахте мача с „Левски”, какво повече има да дъвчем? Приемам картона на Джеси, но след това трябва да се покажат и други и приключваме темата. Аз съм за еднакъв аршин. Клубът ме подкрепи в декларация и това е съвсем нормално. Какво ще бъде решението по жалбата – не знам. Въпросните комисии обаче трябва доста да се замислят и добре да си подредят къщичката. Вие, журналистите, леко стоите като свидетели. Води се битка, има и лични мотиви. Но това е удар срещу водещия спорт в света. Не може да се управлява по този начин. Линчуват го вече 15 години. Аз съм единствен. Къде са другите, нали искаме революция?”

Пенев подчерта още, че в избрания необичаен час за начало на днешната пресконференция – 13:23 ч., няма нищо странно. „Трябваше да дойда от Панчарево. Това е най-удобният час, така го пресметнах. После отиваме на лагер. Въпреки трафика сме тук, честитихме си Баба Марта.”


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ