Официално: Левски взе казахстанския Меси

960-600-jerkebulan-sejdahmet-fk-ufa-2019-fevruari-transfer

Руският елитен Уфа официално обяви, че е пратил казахстанския национал Йеркебулан Сейдахмет под наем в Левски.

От клуба, който притежава правата на 19-годишния талант, не уточниха повече по условията, при които е сключена сделката. Според информации в руските медии Сейдахмет ще парафира договор до края на 2019 година. Така Йеркебулан става петото зимно попълнение за Левски, който преди това привлече Николай Михайлов, Валери Божинов, Живко Миланов и Мартин Райнов.

„Футболен клуб Уфа пожелава на Йеркебулан успехи в България, бърз прогрес и завръщане в Уфа като още по-силен футболист”, заявиха от ръководството.

Че се готви трансфер за най-младия голмайстор в историята на казахстанския национален тим, стана ясно вчера, когато футболистът с публикация в „Инстаграм” показа, че си е взел довиждане с доскорошните си съотборници. Постът беше коментиран и от генералния директор на Уфа Шамил Газизов, който пожела късмет на младока и му препоръча да не набляга толкова на шоколада.

В казахстанските медии се твърди, че легендата на Левски Станимир Стоилов, който до не съвсем отдавна беше национален селекционер, е имал ключова роля за осъществяването на сделката.

Младият Сейдахмет използва паузата между полусезоните в руската Премиерлига, за да се възстанови от травма, която получи по време на ангажиментите си с представителния тим на своята родина. Единоборство с помощник-треньора Кайрат Нурдаулетов в тренировка доведе нещата дотам, че Сейдахмет се подложи на операция в Германия.

Йеркебулан Сейдахмет премина в Уфа преди година, но до този момент изигра само 2 мача за руския тим. Друга контузия му попречи да проведе пълноценна подготовка, като казахът беше принуден да наваксва пропуснатото в хода на сезона. През настоящата кампания той има 1 участие в шампионатен мач и още едно в мач за Купата на Русия.

Именно Мъри Стоилов даде път на таланта в националния отбор на Казахстан, където Сейдахмет дебютира през 2018-а.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ