Марселиньо отсече: Ще е трагедия, ако не станем шампиони

Марселиньо

Марселиньо е голямата звезда на Лудогорец. Ако той няма ден, отборът трудно показва доброто си лице. От началото на годината обаче и бразилецът, и „орлите“, са в криза. Те не успяха да победят Верея, Ботев (Пд) и Черно море, което помогна на Левски и ЦСКА да доближат на 5 точки шампионите. В откровено интервю за „Меридиан Мач“ Марселиньо разкри какви според него са проблемите на Лудогорец и какво да очакваме от тях оттук нататък.

-Марсо, рядко си говорим за лоши неща през тези почти 8 години, откакто си в България. Но защо според теб в момента Лудогорец е в това състояние?
-Ако знаех каква е причината за това, щях да ви отговоря. Факт е, че се намираме в тежък момент. Като, че ли загубихме самочувствие. Не успяваме да вкарваме положенията си, стигаме до вратата на съперника, но завършваме подобаващо нападенията си. Определено нямаме и късмет, защото съперниците но до момента, ни вкараха голове с единствената си смислена атака.

-Какво си казахте след загубата от Черно море?
-Говорихме си съвсем приятелски, че за нас няма никакво значение какво ще се случи на Левски – ЦСКА, които играха на другия ден. Ние трябва да гледаме само нашата игра и да се върнем отново на победния път. Знам, че един успех ще промени изцяло всичко случващо се. За резултатите до момента през 2019 г. не е виновен нито треньора, нито някой от директорите. Вината е в нас, футболистите. Ние сами трябва да се вдигнем, за да върнем Лудогорец към победите. Винаги сме работили здраво в Разград, но сега ще трябва да го правим още по-здраво. Водим с 5 точки и всичко е в наши ръце.

-Ти самия в каква форма си, защото определено не показваш най-доброто от себе си?
-В последните контроли се чувствах отлично. Срещу Верея в първия пролетен кръг – също. Срещу Ботев (Пд) обаче не играх добре. Като цяло отборът не показва това, което всички са свикнали да виждат от нас. Този мач с Ботев (Вр), който е в неделя, ще е много важен за нас. А след това ни предстои и гостуване на Левски.

-И Левски, и ЦСКА са на 5 точки зад вас. Кой от двата тима е по-опасен?
-Да, изгледах дербито. И двата тима ще се борят до последно за титлата, бъдете сигурни. В момента в
Левски има треньор, който обича отборът му да играе футбол – Георги Дерменджиев. Неговият почерк си личи и виждаме как футболистите на Левски се опитват да държат повече топката. Но колкото до битката за титлата, там и двата тима ще са ни съперници до края, защото просто имената ги задължават винаги да се борят за първото място.

-Нямате късмет на терена през 2019 г., но имате такъв извън него, защото и ЦСКА, и Левски, губят точки…
-Да, това е така. Точно заради това сега ме е още повече яд, че не успяхме да бием Верея в първия кръг. В момента разликата ни с Левски и ЦСКА щеше да е по-голяма и щяхме да сме по-спокойни.

-Може ли да се каже, че сте пренаситени от успехи?
-Факт е, че имаме постигнахме много за български отбор. Седем титли, две участия в групите на Шампионската лига, три в тези на Лига Европа… Този въпрос често се коментира. Мога да ви призная, че ние помежду си си говорим, че ако не вземем титлата, ще е катастрофа. Ние гледаме на българското първенство като на нещо, което ще ни даде право да играем в квалификациите на Шампионската лига. Никой от нас не иска да играе само в първенството, всички искаме в Европа. Точно заради това мога да ви кажа, че мотивацията при нас я има. Искаме да сме шампиони за осми път и след това да опитаме да влезем отново в групите на Шампионската лига.

-Преминавате през тежък период, но кой е най-лошият, откакто дойде в Разград пред почти 8 години?
-Това, което се случи срещу Милсами, беше трагедия. Както вече ви казах, ние сме дошли в България, за да играем в евротурнирите. Но тогава беше различно – смени се треньорът, дойдоха много нови футболисти. Трябваше ни време, а и нямахме късмет срещу молдовския шампион. Сега е друго. Не играем добре, но пък водим с 5 точки и всичко е в нашите ръце. Имаме голям респект към Ботев (Вр), но ако ги победим в неделя, всичко за нас ще тръгне по начертания път.

-Направи голям пропуск срещу Верея, нещо нетипично за теб. Не смяташ ли, че ако беше вкарал, сега всичко щеше да е различно?
-Точно така е. Не изпуснах само един гол, а два. Истината е, че в този мач бяхме концентрирани на макс. Ние не се готвим за мач срещу този или онзи, а за спечелване на титлата. Знаехме, че ЦСКА и Левски ще губят точки и, че можем да постигнем по-голяма разлика, ако започнем с победа. Истината е, че се чувствахме много гадно след това 0:0 с Верея.

-Сякаш обаче през втората част на мача с Черно море показахте събуждане?
-Ако се анализира всеки мач по отделно, определено можем да кажем, че не играем добър футбол. Но всичко е субективно. Ето например при първия мач с Ботев (Пд), играхме трагично през първото полувреме и те ни водеха с 2:0, а можеха и с повече. След това обаче направихме феноменално второ полувреме и спечелихме. Ето сега вижте мача ни с Ботев (Пд). Ние не играхме добре през първото полувреме. Тръгнахме силно през второто, вкарахме гол и държахме мача. Изведнъж обаче те ни изравниха. Това се дължи на интелекта на Тодор Неделев. Той е уникален футболист. Заради това сега излизаме на 200% срещу Ботев (Вр) и имаме само една цел – да победим.

-Какво ще кажеш за финал на интервюто?
-Истината е, че ще направим всичко възможно център да бъде сме отново шампиони. Знаем, че успехът над Ботев (Вр) ще ни върне самочувствието и отново ще станем шампиони.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ