Домусчев изтегли нови 100 милиона кредит, вече дължи над един милиард!

7 Dni Sport28.02.2019
домусчиев

 

Ръководеното от братята Кирил и Георги Домусчиеви дружество „Адванс медиа груп“, което миналата седмица обяви, че придобива „Нова броудкастинг груп“, ще финансира по-голяма част от сделката с кредити от 4 банки, съобщава „Капитал“.

По информация на медията 100 млн. евро ще бъдат финансирани от банките, а останалите 85 млн. евро ще бъдат осигурени от „Адванс медиа груп“ чрез заем от прекия му акционер „Адванс медиа партнърс“, без обаче да е се знае дали те са собствени средства на групата на Домусчиеви, или идват от друг заем.

Кредитите са отпуснати от четири банки, които и досега финансират бизнеси на купувачите – Уникредит Булбанк, ДСК и ОББ, както и белгийското поделение на френската банкова група – BNP Paribas Fortis. Това се разбира от документи, подадени към Търговския регистър по партидата на дружеството купувач „Адванс медия груп“ в деня на оповестяване на сделката.

50 млн. евро е кредитът от Уникредит Булбанк. Банката е и агент по обезпеченията, като заедно с BNP Paribas Fortis са и организатори и поематели на заема. Френско-белгийската банка влиза в синдиката с 20 млн. евро, като също толкова предоставя и българската ОББ, която също е с белгийски собственик – KBC. Последният кредитор е ДСК, която осигурява 10 млн. евро.

Според запознати с този кредит, общият такъв на фирмите на братя Домусчиеви отново надвърля един милиард, научи 7DniSport.bg!


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ