Баскетболистите поставени в трета урна за Евро 2021

българия баскетбол

България ще бъде поставена в трета урна на жребия за европейските квалификации за шампионата през 2021 година.

Независимо дали страната ни ще получи домакинство на една от групите на турнира или не, националите ще играят двубои от пресявките. Това бе потвърдено и от президента на родната федерация Георги Глушков.

На база резултатите от настоящите световни квалификации, както и мястото на нашите в ранглистата на ФИБА (45-о в света, 26-о в Европа), те ще имат добър шанс да преодолеят първата фаза от битката към европейското.

Регламентът предвижда най-добре представилите се 8 отбора от Стария континент на световното в Китай да се класират директно за финалите през 2021-а. Останалите 4 ще бъдат включени към квалификациите, които започват през ноември. Така ще бъдат сформирани 8 групи по 4 тима, като първите три от всяка продължават за последната фаза.

Регламентът е сходен с битката за Китай с изключение на това, че 8-те най-силни европейски страни пропускат квалификациите, което ще даде по-голям шанс на останалите да се класират. България не е играла на европейско първенство от 2011-а, когато под ръководството на Росен Барчовски записа 2 победи от 5 мача.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ