И другият треньор на Септември се закани за сензация на „Армията”

Христо Арангелов

Треньорът на Септември Христо Арангелов говори преди мача с ЦСКА от 24-ия кръг на Първа лига. Специалистът заяви, че е най-лесно да се мерят сили със силни отбори като „армейците“, тъй като те играят отворен футбол. Наставникът допълни още, че в играчите на Септември няма напрежение и всички очакват с нетърпение двубоя с „червените“.

По-рано Септември направи възстановителна тренировка на базата на ДИТ в Драгалевци след нулевото реми с Витоша.

„Мисля, че всичко е наред. Представяме се добре през втория полусезон. Момчетата играят много дисциплинирано, дават всичко от себе си и сме доволни от това, което представят на терена“, започна Арангелов.

„Няма лек мач. Дори с Витоша Бистрица – отбор от нашата черга. Лесни мачове няма. Ако подходим лежерно, ще страдаме. Всеки мач е тежък“, продължи специалистът.

„Ние всеки противник го анализираме и гледаме да се възползваме от слабите му черти и да се противопоставим на силните. Надявам се да може да се противопоставим. Дали откриваме слабости в играта на ЦСКА – ще го запазя за себе си. Разузнаваме ги. Всеки мач разузнаваме. Ще подходим сериозно и отговорно“.

„Освен Преслав Йорданов, Георги Русев има проблем и няма да играе срещу ЦСКА. Другите мисля ще са на разположение“.

„Със силните отбори се играе най-лесно, тъй като играят отворен футбол. Така че мисля, че няма напрежение в играчите. Чакат мача с нетърпение“, продължи Арангелов за предстоящото гостуване в Борисовата градина.

„Не мисля, че трябва да се успокояваме. Минали са само три кръга. Ние имахме доста точки за наваксване. Ще преследваме целта си за оставане докрай“, добави още специалистът.

„Мисля, че гръбнакът на един отбор в България трябва да е от българи, за да може да имат ангажимента към самата игра и към самия отбор да се предаде и на чужденците. Ако може да има качествени чуждестранни попълнения, добре дошло ще е“.

„Ние доста дълго време се познаваме с Мариян Христов. В Ботевград бяхме 5 години, така че нямаме проблеми, всичко е добре“, коментира Арангелов.

За финал специалистът бе помолен да коментира съдийството в България. След изминалите три кръга в Първа лига, повечето тимове изразиха претенции, а Септември е един от малкото състави, които не се оплакаха.

„Мисля, че имаме доста кадърни и добри съдии. Може би в дадени мачове – под натиск, напрежение допуснат грешки. Със сигурност според мен не са умишлени, така че добро съдийство имаме“, каза Арангелов.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ