Най-добрият баскетболист на България за 2018 г.: Искам Купата и на Европейско!

1

Божидар Аврамов бе избран за Баскетболист №1 в България за 2018-а година, а на церемонията по награждаването си пожела да играе на Европейско първенство! И също така – да вдигне отново Купата на страната на 2 март с екипа на Левски Лукойл.

„Благодаря на всички, които са гласували за мен, да бъда част от това събитие. За мен това може би е най-голямата награда в последните години, след всички контузии, които ме сполетяха. Много други хора можеха да са на мое място и им пожелавам да бъдат. Мога да кажа, че донякъде имам опит вече, събитието свърши и от утре започвам подготовка за Купата, това са хубави неща, но трябва да ни държат здраво стъпили на земята, за да можем да си вършим добре работата,“ заяви Аврамов след награждаването.

Най-запомнящите се моменти на Божидар за 2018-а? „Спечелването на титлата с Левски и победата над Франция, една от най-големите за националния ни отбор в последните години. Това са двата момента, които ще останат в сърцето ми от 2018-а.“

Церемонията бе само 24 часа след мача с Босна и Херцеговина – последен от цикъла световни квалификации за България. „Не мисля, естествено, че това е оптималният начин да завършим квалификациите. Играхме много зле. Това, че липсваха някои играчи, трябва да е стимул, мотивация. Разликите бяха огромни, дали са реални или не – има хора, които ще кажат. Искам да кажа друго – има хора, които коментират доста негативно цялата ситуация – нека да бъдем заедно. Цяла България видя, че този отбор има бъдеще, предстоят ни квалификации за европейско първенство, дай боже да сме в пълен състав и да се класираме за европейско. Затова нека всички да са с нас,“ призова Аврамов.

Форматът на квалификациите – добър или лош? „Отначало си мислех, че ще е по-добър вариант, но се видя, че не е. Нямаме, за съжаление, по 5-6 играчи на всяка позиция на високо ниво, това е реалността. Липсват ни Везенков, Бост, контузии на Станимир Маринов, Уошбърн. Ако могат нещата да се променят, по-добре за нас. Ако не – ще дадем всичко от себе си и се надявам да се класираме.“

БФБаскетбол тепърва ще води разговори с Любомир Минчев за подновяване на договора му като национален селекционер.

„Надявам се да стигне до обединение, големи хора са, да седнат и да се разберат. Всичко се прави за бъдещето на България. Под негово ръководство в последните години отборът показва добра игра, израстване. Не съм аз човекът, който трябва да коментира,“ отбеляза Божидар Аврамов.

В края Аврамов сподели и очакванията си за предстоящия в събота финал за Купата на България: „Очакванията ми са да победим. Предишната пауза не се отрази много добре на нашия отбор, дано сега не е така. Аз лично не съм печелил купата от 2013-а година и ми липсва това чувство. Затова се надявам в Панагюрище да можем да я вдигнем целия отбор.“

При дамите №1 стана Христина Иванова от Монтана. Тя триумфира с отбора си във вътрешното първенство и спечели с него Купа България през миналата година. С тима си тя взе и бронзов медал в Адриатическата лига за жени.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ