Срещу ЦСКА този Левски направи нещо, което на „Герена“ бяха забравили от ерата „Мъри“!

Левски-ЦСКА30 нуно рейш

Левски удари ЦСКА с 1:0 в първото за 2019 година издание на дербито между „сини“ и „червени“. Стивън Перейра си отбеляза автогол в продължението на първото полувреме и така бе оформен дубълът на тима от „Герена“ над „армейците“ през този сезон. „Сините“ спечелиха и първия мач през октомври с 1:0, като и тогава автогол им донесе победата – топката се удари в гредата и след това в гърба на Черниаускас преди да влезе в мрежата след изстрела от дистанция на Обертан.

Така Левски вече има 2 поредни победи над ЦСКА, което не се е случвало от повече от 12 години! Със Станимир Стоилов начело „сините“ наредиха три поредни успеха за 12 месеца – от 2 април 2006 г. до 7 април 2007 г. Интересно е, че тогава и трите успеха дойдоха с резултат 1:0.

Легендарният Георги Иванов – Гонзо донесе първата победа на 02.04.2006 г. с точен изстрел от дузпа в 59-та минута. Интересно е, че от онзи отбор и в момента има един футболист, който е на „Герена“ – десният бек Живко Миланов. Той обаче не игра вчера заради контузия, а преди почти 13 години той се появи на терена като резерва в 55-та минута на мястото на Ричард Еромоигбе. Доскорошният помощник на Георги Дерменджиев Асен Букарев и заменилият го Димитър Телкийски също играха в този мач. Букарев е третата смяна в 90-та минута на мястото на Христо Йовов, а Телкийски е на терена от първата до последната минута.

5 месеца и половина по-късно, на 17 септември 2006 г., Седрик Бардон е големият герой във Вечното дерби и отново след точно изпълнен наказателен удар. Французинът бележи в 48-та минута. Живко Миланов вече е титуляр, а Телкийски играе до 80-та минута.

Последната победа от серията идва на 7 април 2007 г. с гол на Христо Йовов още в 19-та минута.

До края на сезона Левски на Георги Дерменджиев не само може да изравни това постижение на Мъри Стоилов, но и да го надмине, тъй като в плейофите имаме гарантирани още два сблъсъка между „сини“ и „червени“.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ