В памет на емблематичен „червен“ фен: ЦСКА продължава да гони титлата след 3:1 (СНИМКИ)

Цска Марек волейбол мъже 2

ЦСКА победи Марек Юнион-Ивкони с 3:1 (25:18, 25:22, 21:25, 25:20) в последна среща от 19-и кръг на Суперлигата.

Първата част започна точка за точка, а „червените“ дръпнаха с 12:9, когато на сервис бе Владимир Станков. Малко по-късно при начален удар на Тодор Костов домакините поведоха с 21:15 и спечелиха гейма.

Марек стартира по-добре във втория гейм и взе аванс от 3-4 точки. Последва обаче силна серия на начален удар на Венци Георгиев, при която „армейците“ не само изравниха, но и излязоха напред – 9:6. ЦСКА направи 7 поредни точки, а Георгиев записа два поредни аса. До края на гейма „черените“ контролираха играта и въпреки че Марек се доближаваше на моменти само на точка, домакините покачиха на 2:0 гейма.

В третата част ЦСКА допусна доста грешки на сервис, а гостите затрудниха посрещането на домакините и поведоха с 5 точки при 20:15, което наложи влизането на Ивайло Стефанов. ЦСКА се доближи само на точка, но гостите удържаха, а след ас на Иван Боб за 24:21 геймът бе решен в полза на дупничани.

В четвъртия гейм домакините отново затрудниха съперника с играта си на начален удар. Венци Георгиев затрудни посрещането на съперника и ЦСКА поведе с 9:6. До края на частта „червените“ контролираха играта.

Една от фенските фракции на ЦСКА – USF, се събра днес в зала Васил Симов“, за да почете паметта на един от своите приятели, който загина в началото на годината. Привържениците бяха подготвили специална хореография за известния с прякора си Пепсито фен. Запалянковците не спряха да пеят и да подкрепят домакините от началото до края на срещата.

ЦСКА заема второ място в Суперлигата, като изостава само на 3 точки от лидера Хебър. Марек до последно ще се бори за място в плейофите. Дупничани са 9-и с 19 точки, колкото има и 8-ият Дунав.

ГАЛЕРИЯ ОТ МАЧА ВИЖТЕ ТУК

ЦСКА – МАРЕК 3:1 (25:18, 25:22, 21:25, 25:20)

ЦСКА: Пламен Шекерджиев, Христо Цветанов, Тодор Костов, Венцислав Георгиев, Владимир Станков, Симеон Александров и Мартин Божилов;
Треньор: Александър Попов;

Марек: Павел Душков, Ангел Велков, Светослав Иванов, Чоно Пенчев, Борислав Апостолов, Иван Боб и Георги Михайлов – либеро;
Треньор: Виктор Карагьозов;

Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ