Мартин Петров с втрещаващи разкрития за ужилването с 4 млн. лева, за още измамници в схемата и срамното предложение от банката

мартин петров 2

През 2017 г. се оказа, че близо четири милиона лева, които Мартин Петров е събирал по време на цялата си кариера, са изчезнали от сметката му в голяма банка.

В ефира на Би Ти Ви бившият играч на ЦСКА, „Сервет“, „Волфсбург“, „Манчестър Сити“ и „Атлетико“ (Мадрид) сподели опасенията си, че бившата му лична банкерка е имала съучастници във финансовата институция. Той разказа също, че е получил предложение да получи 10% от изчезналите пари в замяна на това прерасналият в съдебно дело случай да бъде приключен.

„Знам, че беше август месец. Влезнах тогава в клон на дотогава уважаваната от мен банка, която смятах за една институция, която е доста широко позната, както в Европа, така в света, славеща се дотогава, поне аз имах доверие, на една доста сериозна банка. Но явно не е било така. Влязох в клона, защото започнах да подозирам, че служителката, която ме измами, в последно време нямаше добър контакт, както преди беше. И тогава разбрах, че тя е уволнена преди 10 месеца. Никой не ме беше уведомил за това. За съжаление, така започна всичко. Вкараха ме горе в стая, в която ми показаха документи и разписки, аз имах отворени още сметки без аз да знам. За съжаление в тези сметки имаше някакви, както се казва, хвърчащи левове“, разказа Петров.

„Навремето още, 2003 г., когато отворих сметката, запознах се с тази служителка и оттогава започнах да работя с нея. Тя се грижеше за моите работи. Така станаха нещата. До този ден, когато разбрах, че евентуално вече тя прави тези машинации и измами. Тя не ми е давала никакви поводи за размисъл или за каквото и да е, че може да прави тези мошеничества. Тъй като винаги, когато сме се срещали на всеки 6 месеца или на 1 година, когато съм ѝ искал отчет за това какво става в сметките ми, тя винаги ми е вадила някакви листи, в които ми показва някакви суми, някакви графици, листи, на които пише името на банката. Така че тя, когато съм имал нужда да се направи някакъв банков трансфер, да се заплати нещо, винаги ги е извършвала и никога не ми е давала поводи да се съмнявам, че тя, едва ли не прави някакви други машинации. До този ден, до когато разбрах, че тя от почти една година не е на работа“, добави той.

„Схемата е била, както Ви споделих преди малко, че чрез отворени от нея още допълнителни сметки… да Ви кажа честно и аз загубих начало и край, тъй като доста умело е прехвърляла суми от една в друга сметка. Играла е с фондове. Сключвала е договори с фондове, за които аз не съм знаел и някакви акции. Превеждала е пари на трети лица, като е казвала, че това са някакви хонорари, но това е за мен лъжа. Тъй като тя не може да каже на тези хора, че това са хонорари, след като тези пари идват от моята сметка. Значи няма как това да е неин хонорар, при положение, че излизат тези пари от моя сметка и се вижда даже моето име. Но много умело и много добре го е правила и аз съм сигурен, че тя не е била сама. Според мен са участвали и други хора в тази машинация и ми е много чудно защо след като се разшумя този случай, доколкото разбрах, банката е уволнила над 20 човека. Защо точно след този случай, а не преди това? Разбрах, че срещу нея е имало и други, в последните години, сигнали, оплаквания от нея за подозиращи я в такива измами“, каза още Мартин Петров.

„Част от транзакциите, които е правила, ги е правила чрез умело фалшифициран имейл, на който е моето име, а аз този имейл го нямам и не съм го имал никога. И част от транзакциите също ги е правила през този имейл. И сега по този начин се опитваме да докажем, ако мога по някакъв начин да докажа, че този имейл не е бил мой последните години. Тя точно чрез този имейл е правила повече от транзакциите. Много е чудно как, след като тя не е била на работа последните 10 месеца, от 2017 г., ноември или октомври, когато са я уволнили, как тя продължава да работи с моите сметки!? Значи има някой друг човек в банката“, обясни още той.

„Тя не е вече служител на банката, никога аз не съм ѝ писал пълномощно. Другото, което е – банката сменя този частен банкер, който се грижи за мен и в продължение на 10 месеца не може да ме открият мен, да ми съобщят лично, че е сменен частният ни банкер. Ами точно преди 2 дни тук, в Испания също ми смениха частния банкер и ми се обадиха лично, че трябва да се явя на място, за да мога първо да се запозная с човека. Да ме види лице в лице, ако реша след това да правя някакви банкови транзакции или трансфери, защото иначе няма да ми разрешат. Значи тук, в чужбина може, а в България не може. Сменят ти човека, който отговаря за твоите пари и не те предупреждават и казват, че в продължение на 10 месеца не могат да ме открият“, допълни той.

„Аз пак повтарям и може би потретвам, че тя не е била сама. Това е мое лично мнение и мнение на моите адвокати, които се занимават със случая. Човек сам не може да извършва тези машинации и още повече, когато вече е бил уволнен от банката. Няма как. Как ти продължаваш да комуникираш с банката? Как, когато аз трябваше да си правя данъчните декларации в Испания 2018 г. и тя ми изпраща някакъв лист от „Уникредит Булбанк” вътре със суми, които са моите суми. Откъде го има този лист, как го има? И питам банката, откъде на къде? Те ми казват: Не, този лист не сме го издавали ние. Как може банката, октомври месец, да ми изпрати един мейл с два реда, че след тяхно разследване не би трябвало да ми възстановят нито един лев“, каза Петров. „И след три месеца ми изпращат ново писмо, с което казват да се явя в офисите им, тъй като трябва да ми възстановят някаква сума. Отивам в офисите, хвърлят ми на един лист някаква сума. Аз не я приех и нормално е да попитам: „Добре, чрез какво Ваше разследване, откъде идват тези пари, как идват тези пари, в коя сметка сте ги вкарали и къде са“? Никакъв отговор и досега не са ми дали отговор нито на мен, нито на моите адвокати“, заяви той.

„Може би искаха така да го направят. Аз да се съглася да взема тази елементарна сума и да се приключи със случая и да кажат: „Ето, той взе сумата“. Аз ги попитах: „Добре де, тези пари в коя сметка са? При положение, че аз все още имам сметки при Вас, които все още не са затворени“. И те ми казаха: „В една сметка, която ние сме открили“. Какво ще рече една сметка? И не ми и казват откъде идват тези пари. Как са преценили при положение, че преди три месеца ми изпращат мейл, че не трябва да ми възстановят нито един лев, след три месеца те решават да ми възстановят. Как, защо и от къде, и как?“, отговори Мартин Петров на въпрос дали от банката по този начин са му предложили сделка, за да се приключи случаят.

Той обясни, че предлаганите пари са били 10% от липсващата му сума.

„Първо, когато те ми направиха това предложение, аз не бях в България и ги попитах дали може адвокатът ми да мине да вземе това писмо. Те по никакъв начин не искаха адвокатът ми да влиза в техните кантори, нямали право. А ние сме им дали необходимите документи, с които оттук нататък да контактуват с адвокатите ни и не знам защо не ни разрешиха. Но тогава, когато пристигнах в България, изрично ми казаха, че трябва аз сам да се явя и да си взема писмото. Не мога да разбера защо, но нямаше никакъв проблем от моя страна. Аз им казах „Окей, колкото и да ми е неприятно да влизам отново във Вашата банка, ще го направя“, за да видя какво е тяхното предложение и това е“, заяви той.

„Не, не съм чувал. Подали сме сигнал към прокуратурата. Издирват я. Засега нямам никаква информация къде, що и как е. Нямам такива сведения“, добави Петров, запитан знае ли къде се намира тази частна банкерка.

„Това са били взаимоотношения „клиент-банкер“. Но е нормално тези 15 години тя да е работила за моите средства, за банката, но аз не съм бил нищо повече с нея. А тези лъжи, които излязоха… по-добре да не ги коментираме, да не се ядосвам“, допълни той.

„Може би това им е защитната теза, че съм бил едва ли не с нея в комбина – и аз ще тръгна да си петня моето име и ще тръгна да правя някакви далавери? За съжаление, в България се четат такива работи и се набляга на тези работи. И мен най ме боли, защото знам как съм изкарал тия пари и какво ми е коствало тези повече от 10 години аз ги изкарам тия пари. Какви лишения са били за мен, за моето семейство, родители, брат и т.н. И в момента, като се пишат такива глупости… Значи, аз 10 години ще си троша краката и най-накрая да влизам в някаква схема с някаква, да не казвам каква, да ограбва банката. Ама, извинявайте, сега това е простотия и дивотия, и ако хората вярват на тези работи, техен си проблем“, каза още Петров.

„Вярвам в съда и заради това съм предприел аз и моите адвокати необходимите мерки и се надявам другия месец да започне най-накрая делото и да се реши. Защото аз смятам, че в момента, едва ли не, се чувствам като някакъв престъпник, когато влизам в съда и сядам там зад бюрото. Разберете, не е нужно и не е никак приятно, аз все едно съм направил нещо, а дефакто си търся своето и правотата“, заяви той.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ