Алберт Попов преди спускането на живота си: В България сме, а у дома и стените помагат, целта е ясна

7 Dni Sport23.02.2019
Алберт Попов Банско автографи 2

Най-добрият български скиор Алберт Попов гледа с оптимизъм към дебютното си участие в старт от Световната купа на родна земя. 21-годишният българин ще участва в гигантския слалом, който ще се проведе в неделя в Банско.

„Целта ми е да бъда в топ 30 в първия манш, за да може да се класирам за втория и там вече да атакуваме по-предни места“, каза Попов пред медиите, след като в продължение на близо час раздаваше автографи и се снимаше с почитателите си.

Той сподели, че подобен интерес към него е нещо непознато. „Много емоция. Нещо ново за мен, но опитвам да се снимам с всички. Все пак са дошли да ме видят и да стискат палци, така че съвсем нормално.“

Попов познава отлично пистата и се надява това да му помогне за силно представяне. „Алберто Томба“ е писта, на която от малък карам, тренирам. Знам я от горе до долу. Надявам се това да ми помогна и вече времето също да е на наша страна“, каза още той.

Той ще разчита и на подкрепата на публиката. „В България сме, а у дома и стените помагат. Мисля, че ще има доста хора. Надявам се да ги зарадвам. Пожелавам си отново да кажа, че българите можем. И сигурно ще го кажа.“

„Всички най-добри скиори са тук. Всеки иска да даде най-доброто от себе си, но аз обичам трудностите. Пожелавам си успех“, завърши Попов, който прави най-силния сезон в кариерата си.

В началото на годината българският скиор записа две впечатляващи класирания в слалома – шесто място в Шладминг и девето място в Кицбюел. Той е първият българин с точки за Световната купа от времето на Петър Попангелов.

Днес трябваше да се проведе вторият от предвидените три старта в Банско – супергигантският слалом. Състезанието обаче беше отменено заради натрупалия сняг. Очакванията са времето в неделя да позволи провеждането на гигантския слалом.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ