Как Гриша Ганчев върна 350 000 долара на Васил Божков, не легна на ЦСКА и Левски стана шампион

7 Dni Sport22.02.2019
гриша ганчев

Васил Божков на книга още не е в Левски, но от негово име революцията в „Подуяне“ стартира Павел Колев. Така , че спокйно можем да кажем, че в неделя ни очаква първото вечно дерби, в което един срещу друг ще се изправят Гриша Ганчев и хазартния олигарх.

Битката между тях на зеления терен е дълга. И опасна! А един от ключовите периоди е пролетта на 2001 година.

Жребият за купата изправя тогава Литекс на Ганчев в два мача срещу ЦСКА. И за капак двубой между двата тима за първенството в Ловеч.

„Червените“ гонят титлата, но изостават от Левски. За Литекс пък е въпрос на живот и смърт да спечели купата, първенството отдавна е останало на заден план. Чудесен повод двата отбора да си разделят трофеите.

Гриша Ганчев обаче отказва. Пртеснява го това, че последния път, когато е играл такъв „мач“ с ЦСКА, след това Съдбата го наказа с „Видзев“.

Първия мач за купата е в Ловеч и Литекс го печели с 3:0. Седмица по-късно идва и този за първенството. Офертата на ЦСКА от цинична – дайте да си разделим трофеите, минава в неприлична – 350 000 долара! Носи ги настоящ хотелиерски бос. Парите са в две найлонови торби в офиса на Ганчев. Той обаче намира предтекст да е цяла седмица извън България и така и не се среща с червения емисар.

И идва неделя. ЦСКА повежда в резултата, но следва чудо – Литекс връща 4 попадения и отново печели по убийствен начин. А шампион става Левски.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ