Нефтохимик измъкна победата в Монтана с тайбрек

Цска Ликойл волейбол мъже 36

Нефтохимик победи Монтана в среща от 19-и кръг на Суперлигата, въпреки че на два пъти изоставаше в резултата. Бургазлии взеха мача в северозападния град с 3:2 (23:25, 25:22, 22:25, 25:21, 15:10).

В състава на Нефтохимик като титуляр започна 16-годишният Денис Карягин на мястото на Ален Джорджевич. По този начин треньорът на бургазлии Николай Желязков спази обещанието си да пусне младока титуляр. Желязков обяви това след победата над ЦСКА и силната игра на Карягин в миналия кръг. За гостите титуляр беше и Илия Петков на мястото на Николай Къртев.

Първата част предложи страхотна битка на зрителите в зала „Младост“. Монтана натисна с едно от силните си оръжия – агресивния сервис, което даде резултат. Шампионите обаче се защитаваха смело, също опитаха да разбият посрещането на домакините, а и блокадата им работеше. В края при 24:23 за Монтана Златко Кьосев заби директна точка от сервис.

Във втория гейм картината на полето не се промени, мачът продължи да е много оспорван. Гостите намалиха грешките, стабилизираха посрещането и изравниха.

В третия гейм Златко Кьосев бе истински лидер на своя отбор. Домакините отново затрудниха посрещането на съперника, а атаките им бяха успешни. Почти през целия гейм те водеха в резултата, след което взеха аванс и в геймовете.

В игра за гостите се появиха Ален Джорджевич и Николай Къртев. Шампионите подобриха представянето си в четвъртата част. Във важните моменти надиграха противника и за втори път в мача стигнаха до равенство в геймовете.

Бургазлии стартираха ударно в тайбрека и след ас на Николай Къртев поведоха с 3:0. Домакините изравниха при шеста точка след ас на Аспарухов, но след това гостите взеха инициативата. Блокадата на Нефтохимик, начело с Теодор Тодоров, бе на мястото си, а грешките за домакините се оказаха повече.

Играчите на Николай Желязков записаха 15 точки на блок, срещу само 6 за Монтана. Домакините пък забиха 12 аса, бургазлии имат само 3.

Николай Учиков бе най-резултатен с 24 точки (1 блокада). За Монтана Виталий Бондар реализира 23 точки (3 аса).


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ