Кирил Домусчиев – новият император

7 Dni Sport22.02.2019
Кирил Домусчиев, Владислав Горанов

Кирил Домусчиев приключи сделката за придобиване на Нова телевизия.

Оттук нататък в държавата изправя снага нов император.

Г-н Домусчиев е бос на „Лудогорец“, шампиона на България. Член е и на изпълкома на футболния съюз, думата му там тежи повече от всяка друга. В същото време е собственик на фирмата „Про медиа“, която притежава правата за излъчване на мачовете. „Про медиа“ пък е предоставила мачовете за излъчване на Нова телевизия и подкролната й верига „Диема“.

Цикълът е затворен, г-н Домусчиев застава на входа и на изхода на първенството, правата и рекламните постъпления.

Някои може да заподозрат конфликт на интереси, но ние сме далеч от подобна мисъл. Просто е особено предприемчив. А и нали тепърва КЗК ще се произнася по сделката…

От друга страна г-н Домусчиев е бос на най-голямата работодателска организация КРИБ. Там членуват най-големите рекламодатели на Нова телевизия и онлайн групата „Нет инфо“, която влиза в пакета за продажба.

Възможно е да се окаже, че оттук нататък КРИБ ще плаща на самата себе си, коментира се в медийните среди.

Твърдение, което най-вероятно също е от сферата на спекулациите и ще бъде опровергано от КЗК.

Същите медийни кръгове спекулират и за друго: г-н Домусчиев имал съсобственост в няколко онлайн и печатни издания. Съсобственост, която предпочитал да не обявява официално.

Дали е така? Дали това евентуално би представлявало конфликт на интереси покрай сделката за Нова? Дали може да се говори за концентрация на пазара?

Чакаме отговорите на КЗК.

При всички случаи фактът, че най-голямата телевизионна група най-после попада в ръцете на български бизнесмен, е радостен. Толкова радостен, че „24 часа“ в рамките на няколко часа публикува два прочувствени очерка за житейските и бизнес успехи на г-н Домусчиев. Сега чакаме издателката г-жа Гочева да пусне и книга-летопис за „новия медиен фактор“, както постъпи с президента Радев и премиера Борисов.

(Хоризонтите пред г-н Домусчиев наистина са особено светли, след като и Валери Симеонов изхвърча от кабинета. Вече няма да има кой да пита за приватизацията на Български морски флот…)

Не ни остава друго, освен да пожелаем успех на Кирил Домусчиев във високоотговорната му дейност в медиите, бизнеса, а защо не и в политиката. Ясно е, че след като концентрира в ръцете си такава мощ, всяка власт вече ще се съобразява с него.

Не Домусчиев ще бъде близък до правителството, а обратното.

Ще сваля и ще вдига правителства, както се е случвало в годините на прехода с други подобни бизнес-императори.

Излишно е да цитираме имената им, тъй като алюзията няма да бъде особено тържествена и позитивна.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ