Ето го трансферният удар на Левски! Шампион на Румъния за 2,5 млн. евро сменя Яблонски!

1

Френският защитник Кевин Боли ще пристигне в близките дни в Левски. Именно той е анонсираният от Павел Колев централен бранител.

Кевин Боли е на 27 години и е роден във Франция, но играл за младежкия национален отбор на Кот Д’Ивоар. Той е част от китайския Гуанджоу Жиженг, който изпадна във Втора дивизия.

Боли ще дойде под наем в Левски, а заплатата му ще се плаща от китайския тим, пише Блиц. Очаква се Боли да заеме мястото на Давид Яблонски в центъра на защитата, тъй като чехът не дава индикации, че ще преподпише договора си, който изтича през лятото. На „Герена“ искат да разчитат на играч, който би останал и през новия сезон и до края на кампанията се очаква двойката в центъра на отбраната да е Боли – Нуно Рейш.

Бранителят е започнал кариерата си в Седан, след което преминава в белгийския Роял Мускрон. През 2015 година е закупен от Виторул и изкарват там 3 години, като печели и титлата на Румъния през сезон 2016/17. ЧФР Клуж го привлича през 2017 година и Боли за втори път печели златните медали отвъд Дунав в края на миналия сезон. В средата на 2018-а Клуж го продава на Гуанджоу за 2,5 милиона евро.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ