От централата на А1 в Австрия за успехите на Алберт Попов и има ли привилегии за Марсел Хиршер

7 Dni Sport21.02.2019
15

От централата на мобилния гигант А1 отговориха на въпросите на 7DniSport.bg. Както е известно А1 е спонсор на българския национален отбор по ски, но далеч по-отдавна е такъв на австриските формации, които са безспорен хегемон. Към това партньорство бяха насочени и въпросите ни, тъй като на местно ниво у нас отдавна всичко е ясно.

Има ли А1 по-специални отношения със световния №1 в последното десетилетие в ските Марсел Хиршер?

А1 няма специални отношения към даден състезател. Компанията е отборен спонсор на женския и мъжкия ски тим на страната. Марсел Хиршер е едно от най-големите имена в света на ските, но всеки един от състезателите в отбора на Австрия е на световно ниво, така че неги делим.

Откога датира партньорството с австрийските ски и в какво по-точно се изразява?

Партньорството на А1 с австрийската федерация по ски е дългосрочно и устойчиво. То води началото си от 1997 г. и включва спонсориране на целия женски и мъжки отбор в алпийските ски. С подкрепата на федерацията в Австрия компанията ни помага на най-добрите австрийски скиори да развият своя потенциал, а резултатите красноречиво показват, че вложените средства и усилия не са напразни.

Трудно ли са се преборили от А1 да бъдат генерален спонсор на най-успешния австрийски спорт в момента?

Не може да се каже, че е трудно – компанията ни е сред пионерите в подкрепата на спорта в Австрия и по-конкретно – в тази на ските. Доверието, което гласувахме на австрийския национален отбор преди толкова години, ни се отплаща многократно със завоюваните успехи.

Партньорството със ските отразява ли се по някакъв начин на клиентите на А1 в Австрия?

Клиентите на А1 могат да се насладят на моменти, които не могат да се купят с пари. Телекомът редовно организира игри в социалните мрежи, а участниците в тях могат да се сдобият място на първия ред на големи ски събития, да се срещнат с някои от най-големите имена в световни ски и т. н.

Как гледат в Австрия на това, че вече момче от България като Алберт Попов излиза с А1 на екипа си и бие част от звездите на Австрия?

Страхотно е, че в елита на ските присъстват състезатели от целия свят. Това помага на ски спортът да печели фенове извън традиционните „алпийски нации”, което е страхотно. Успехът на Алберт Попов ще даде импулс в развитието на българските ски и проправи пътя за следващите таланти.

Има ли ангажимент А1 с развитието на ските на детско-юношеско ниво?

Като спонсор на националния отбор по ски на Австрия, А1 подкрепя и младите таланти, които попадат там. Чудесно е, че още от ранна възраст децата в Австрия получават възможност да се занимават с един от най-хубавите спортове. Това е и причината Австрия да е силна №1 в алпийските ски.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ