ЦСКА този път се възползва от грешката на Лудогорец! Армейците удариха Ботев (Вр), ключов играч аут за вечното дерби (Снимки)

Али Соу

ЦСКА записа първа победа за 2019 г. Днес армейците се наложиха над Ботев (Враца) с 2:1 в първия си мач на „Българска армия“ след подновяването на битките в Първа лига. Едвин Джеси откри резултата в началото на второто полувреме, а малко след това Али Соу подпечата победата на армейците. Минута преди края на редовното време Емил Стоев намали резултата, но гостите нямаха сили за нищо повече от почетна загуба.

За съжаление на Любослав Пенев обаче опорният халф Кристиян Малинов получи жълт картон и ще пропусне вечното дерби в неделя. Освен това Ангел Лясков получи контузи и бе откаран с линейка в болница. Добрата новина е, че ЦСКА стопи преднината на лидера Лудогорец до само 5 точки.

Тиаго Родригес създаде първата опасност в мача в 7-та минута, но ударът му бе отразен от Красимир Костов. Две минути по-късно Евандро проби отляво и пусна към Али Соу, който пропусна топката за Тиаго Родригес. От чиста позиция обаче португалецът стреля над напречната греда.

Най-спорната ситуация през първото полувреме дойде в 11-та минута. Антон Огнянов центрира в наказателното поле на ЦСКА, където Емил Стоев стреля, след което топката срещна ръката на Ангел Лясков и излезе в корнер. Реферът Станислав Ставров прецени, че няма основание да свири дузпа за Ботев.

СНИМКИ ОТ ПЪРВОТО ПОЛУВРЕМЕ МОЖЕ ДА ВИДИТЕ ТУК

До почивката Тиаго Родригес и Рубен Пинто пробваха късмета си от далечно разстояние, но Красимир Костов  бе на мястото си и спаси. В края на първото полувреме Даниел Гаджев показа среден пръст, като не стана ясно към кого е насочен жестът му, който остана незабелязан от главния съдия Станислав Ставров.

ЕТО КОЙ СЕ ПОЯВИ НА „АРМИЯТА“, ЗА ДА ГЛЕДА НА ЖИВО МАЧА

ЦСКА поведе с 1:0 в 48-та минута. Тиаго Родригес пусна перфектен извеждащ пас към Джеси, който бе изпуснат от Андреас Васев, а след това ганаецът хладнокръвно реализира във вратата на Красимир Костов, като не му остави никакви шансове.

Кристиян Малинов получи жълт картон за нарушение срещу Даниел Гаджев в 54-та минута. Така той ще пропусне предстоящия мач срещу Левски, който е през уикенда за натрупани жълти картони.

ЦСКА удвои своята преднина в 56-та минута. Тиаго Родригес центрира от фаул в наказателното поле на Ботев, където Али Соу засече топката с глава и я прати в долния ляв ъгъл на вратата на Красимир Костов.

В 61-ата минута ЦСКА направи много сериозен пропуск. Евандро направи отличен пробив и се опита да комбинира със свой съотборник, но Георги Вълчев в опита да избие топката я върна на пътя на Евандро, който стреля, но на сантиметри встрани от левия стълб на вратата на Красимир Костов.

Малко след това Даниел Генов бръкна в окото на Ангел Лясков, който напусна терена, за да получи медицинска помощ. Лясков не успя да продължи своето участие в срещата и бе сменен от Стойчо Атанасов.

Ботев Враца върна един гол в 89-та минута. Андреас Васев центрира в наказателното поле на ЦСКА, където Емил Стоев с удар от въздуха вкара много красив гол, пращайки топката в горния ляв ъгъл на вратата на Черниаускас.

В третата минута на добавеното време на срещата Мауридес проби в наказателното поле на Ботев, където бе побутнат от Георги Вълчев, но съдията Станислав Ставров прецени да не свири дузпа за ЦСКА.

С тази победа ЦСКА успя да съкрати пасива си от лидера Лудогорец на пе точки. „Червените“ са втори с 48, а Лудогорец е първи с 53. Ботев Враца продължава да зема осма позиция с 27 точки.

ЦСКА – Ботев Враца 2:1
1:0 Едвин Джеси (48)
2:0 Али Соу (56)
2:1 Емил Стоев (89)

ЦСКА: Черниаускас, Чорбаджийски, Бодуров, Пинто, Джеси, Евандро, Лясков, Малинов, Иван Турицов, Тиаго, Али Соу

Ботев Враца: Костов, Васев, Огнянов, Керчев, Вълчев, Гаджев, Генов, Тур, Стоев, Миланов, Мечев


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ