БФС отвърна на удара! Одрусаха здраво Любо Пенев заради обиди и унизителни изказвания

Любослав Пенев пресконференция 6

Дисциплинарната комисия към БФС глоби Любослав Пенев с 9000 лева. Причина за това са изказванията на специалиста по адрес на пресконференцията преди мача с Ботев Враца от Първа лига.

В съобщението на БФС също така пише, че Пенев не е старши треньор на ЦСКА, а помощник.

Глобите са две – една в размер на 5000 лв., другата – 4000 лв.

Ето и цялото съобщение от официалния сайт на БФС без редакторска намеса:

„БЪЛГАРСКИ ФУТБОЛЕН СЪЮЗ

Дисциплинарна комисия

Решения – 19.02.2019 г.

Във връзка с множество сезирания до комисия „Етика и феърплей“ и Дисциплинарната комисия при БФС на извънредно свое заседание ДК реши:

За нанесени обиди в средствата за масова информация към ръководството на БФС, засягащи човешкото достойнство, етиката и морално-етичните изисквания, на основание чл.37, ал.1, т.17, ал.1, б.А от ДП /2018/2019/ – ДК наказва Любослав Пенев – лицензиран като пом. треньор на ПФК „ЦСКА-София“ гр. София с глоба в размер на 5000 лева.

За унизителни и обидни изказвания публично, в печатни, телевизионни и електронни медии за честта и достойнството на футболните съдии, на основание чл.37, ал.1, т.17, ал.2, б.Б от ДП /2018/2019/ – ДК наказва Любослав Пенев – лицензиран като пом. треньор на ПФК „ЦСКА-София“ гр. София с глоба в размер на 4000 лева.

Секретар ДК:

/Н. Вълкова/“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ