Черно море точи ножа и на Славия! Белите вече доказаха, че знаят как да бият моряците

Енрике Рафаел

Днес в 12:30 часа отборите на Славия и Черно море ще дадат началото на междинния 22-и крг в Първа порфесионална лига. Двата тима се изправят един срещу друг на стадион “Славия” в София. Гостите пристигат в столицата окрилени от успеха си над ЦСКА (2:0) в миналия кръг. Сега те се надяват да поднесат неприятна изненада и на друг от столичните грандове. Славистита обаче също излизат за трите точки и ще направят всичко възможно да си ги вземат.

Двата тима вече се срещнаха през първия полусезон във Варна. Тогава Славия си тръгна с трите точки след успех с 2:1. Това е още един стимул за “Моряците” да търсят мъст.

Черно море се намира в отлична форма. Отборът е в серия от 5 поредни мача без загуба, 4 от които победи. Сега възпитаниците на Илиан Илиев ще искат да продължат с добрите игри в “Овча купел”.

Общата статистика в сблъсъците между тези съперници в елита обаче накланя леко везните в полза на софиянци. В изиграните досега 109 мача между тези отбори Славия има 44 победи, Черно море е с 35, а 30 срещи са завършили наравно.

Домакините не могат да разчитат в този мач на контузените Георги Петков и Георги Йомов. Освен това от групата за мача отпадна и наказаният Емануеле Джерия.

Черно море пък пристига без контузения Меди Фенуш, както и без наказаните Васил Панайотов и Петър Витанов.

Вероятни състави:

СЛАВИЯ: Георгиев, Муньос, Марек, Гамаков, Велковски, Шоколаров, Карабельов, Тасевски, Ашковски, Кирилов, Мицански

Ч. МОРЕ: Дюлгеров, Панов, Генев, Станчев, Кононго, Илиев, Андраде, Ндонгала, Кики, Минчев, Василев


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ