Ще остане ли Сухия начело на Лудогорец?! В Разград трудно прощават издънки като тази с Верея

Септември Лудогорец (6) Антони Здравков

В петък Лудогорец записа една от най-големите си издънки. Всъщност нулевото равенство срещу Верея в Стара Загора може да претендира и за най-голямото петно в най-новата история на хегемона. Просто защото бе записано срещу отбор, трениращ заедно от по-малко от месец, а играчите му надали знаят добре имената си. Със сигурност мачът на „Трейс Арена“ е ударил сериозно по егото на ръководството на клуба. И затвърждава тенденцията, че под ръководството на Антони Здравков нещата сериозно куцат (така бе и в контролите, но нали в тях резултатите не са важни). И няма да е никаква изненада, ако скоро главата на треньора падне. Поне това показва историята. Тя напомня, че такива „прочувки“ почти неизменно водят след себе си рокада на мостика на тима.

През юли 2013-а Лудогорец вече имаше 2 спечелени титли. На 17-ия ден от 7-ия месец в годината орлите допуснаха обрат срещу Слован в Братислава – 1:2, след като тимът е повел. Три дни по-късно, на старта на първенствата, те загубиха с 0:1 гостуването си на новака в елита Любимец (вкарва Самир Аясс в 10-ата минута, а в 73-ата Козмин Моци е изгонен). Това бе капката, която преля търпението на босовете и Ивайло Петев бе освободен, а неговото място бе заето от Стойчо Стоев. При него тимът елиминира Слован. Не успя да влезе в групите на Шампионската лига, но направи фурор в Лига Европа – достигна до осминафинал в турнира. У нас Лудогорец направи дубъл, но… отново дойде турболентният юли. Тимът стартира в първенството с 0:1 като гост на новака Хасково, а след това не успя да спечели и визитата на Черно море (0:0). След 0:0 с Партизан в третия квалификационен кръг в Шампионската лига, Стоев сдава поста и е наследен от Георги Дерменджиев. Настоящият наставник на Левски спечели титлата, но през лятото в Лудогорец реши да назначи португалеца Бруно Рибейро. На 14 и 21 юли 2015-а с него орлите записаха най-срамното си участие в евротурнирите – загубиха с по 0:1 и 1:2 от Милсами. Тогава чужденецът някак си запази поста си, защото в договора му фигурираха солидни неустойки. Но след 1:1 срещу Монтана в 4-ия кръг Рибейро бе освободен. На горещия стол в средата на август седна Едуард Ераносян. Той искаше да промени всичко и дори нарече стила на отбора „селски“. Грам обаче не му се получи да направи реформа. И още преди да свърши октомври, бе принуден да си търси нова работа. Вратата му бе посочена след отпадането на осминафиналите за Купата на България с 0:1 от Локомотив Горна Оряховица. Тогава съперникът бе във Втора лига. Лудогорец се оказва догонващ още в 4-ата минута, а въпреки червения картон на Йордан Апостолов от домакините, орлите така и не успяха да променят нещо.

След това разградчани отново бяха водени от Георги Дерменджиев, формален повод за освобождаването му се яви загубата от Ботев Пловдив за Суперкупата през 2017-а, но всъщност присъдата му бе прочетена след отпадането от Апоел Беер Шева (2 загуби) в третия квалификационен кръг на Шампионската лига.

Предишните двама треньори на Лудогорец си тръгнаха сами – Димитър Димитров и бразилецът Пауло Аутуори. Това обаче едва ли дава спокойствие на Антони Здравков. Защото това 0:0 срещу Верея ще се помни…

Янаки Димитров, „Тема спорт“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ