Енергията на Десподов подлуди „Сардиния Арена“! Българинът вдъхнови Каляри за голям обрат

десподов (2)

Каляри записа много важна победа в Серия „А“! Отборът на Кирил Десподов се наложи с 2:1 над Парма на своя „Сардиния Арена“. Попадението за гостите отбеляза Юрай Куцка с глава в 40-ата минута след много добра асистенция на Масимо Гоби. Каляри изравни с гол на Леонардо Паволети в 66-ата минута, а в 86-ата отново Паволети бе точен, за да направи пълен обрат за тима си.

Българският национал Кирил Десподов започна срещата от пейката. Преди седмица бившият футболист на ЦСКА дебютира в Серия “А” за Каляри при загубата от Милан с 0:3 на “Сан Сиро”.

В 56-ата минута крилото все пак влезе в игра. Българинът замени Алесандро Дейола и още с първите си докосвания ентусиазира публиката на Каляри.

Седем минути след влизането на българина Каляри стигна до чиста ситуация за изравняване. Топката бе центрирана, а Десподов се размина на първа греда. Зад него обаче добре пласиран бе Жоао Педро. Той отправи удар с глава, който премина край левия страничен стълб на вратаря на Парма.

Така се стигна до 65-ата минута, когато „рособлу” изравни резултата. Каляри разигра заучено положение, а Леонардо Паволети се оказа фронтално срещу вратата на Парма и вкара безпроблемно – 1:1.

В 79-ата минута Парма имаше възможност да дръпна отново напред в резултата, но удар на Бруно Алвеш бе блокиран от защитник на домакините.

В 86-ата минута обаче дойде моментът на Каляри. Николо Барела пое отляво и достави центриране пред вратаря на Парма. Там Леонардо Паволети се извиси и прати за втори път топката във вратата на Луиджи Сепе.

До края на срещата Жоао Педро успя да си изкара два жълти картона в рамките на само една минута, за да бъде изгонен.

По този начин Каляри се изкачи във временното класиране и вече е 14-и с 24 пункта. Парма пък остана 12-и с 29 точки. В идния кръг Десподов и Каляри гостуват на Сампдория.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ