Ботев (Пловдив) излъга Славия! Перфектна комбинация между Неделев и Вутов матира белите

IMG_9778

Ботев (Пловдив) победи с 1:0 Славия в мач от 21-ия кръг на Първа лига. В герой за „канарчетата“ се превърна Антонио Вутов, който отбеляза единственото попадение в 10-ата минута. Двубоят в Коматево беше доста оспорван и нервен в определени моменти, най-вече в края му, когато имаше червен картон за вратаря на „белите“ Емануеле Джерия. Наложи се Георги Петков да влиза на смяна и да пази в оставащите няколко минути.В началните минути на двубоя Ботев създаде няколко опасности пред вратата на Славия.

Още в 3-ата минута Карачанаков намери добре Неделев, който от няколко метра стреля в тялото на Джерия. Три минути по-късно отново новото попълнение на Ботев – Антон Карачанаков беше на голова позиция, но стреля встрани от вратата. В 10-ата минута на срещата Ботев откри резултата, след като Тодор Неделев пусна отличен пас към откъсналия се Антонио Вутов, който матира Джерия, за да направи резултата 1:0.

Шест минути по-късно Марем игра с ръка около наказателното поле на Славия, след като Карачанаков стреля, но съдията остави играта да продължи.

Малко преди края на първото полувреме Шоколаров изпълни добре пряк свободен удар, но топката излезе в аут.

В началните минути на второто полувреме домакините организираха добри атаки към вратата на Славия, но отбраната на Славия и вратаря Джерия бяха на ниво.

Ботев създаде отлична възможност да реализира втори гол, но в 60-ата минута Кардосо се замота и не сполучи да се разпише, а от последвалия корнер, Доре стреля с глава в аут. В последните 20-ина минути на двубоя Славия натисна и търсеше изравнително попадение. На терена влязоха Узунов и Мицански, с това се освежи играта, а невероятен пропуск направиха Тасевски и Мицански в 83-ата минута, като Кайзер се справи с удари от много близо.

Славия остана с човек по-малко, след като вратарят Джерия излезе да пресреща Вутов, но го фаулира и съдията Давидов го изгони с директен червен картон в 89-ата минута на двубоя. Наложи се Дарко Тасевски да напусне играта, за да влезе Георги Петков, който не стартира като титуляр, защото е болен. В добавеното време атака на Славия беше спряна със спорна засада, а в крайна сметка Ботев спечели срещата.

След този успех Ботев временно зае 4-ото място в класирането с актив от 38 точки и изпревари Берое, който е с мач по-малко. Славия е на 10-ото място с 24 точки.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ