Ботев (Враца) подгони Черно море! Домовчийски и компания треснаха Витоша

ботев враца домовчийски

Ботев (Враца) започна по отличен начин пролетния дял в Първа лига! У дома врачани се наложиха с минималното 1:0 над Витоша (Бистрица). В герой за Ботев се превърна нападателят Валери Домовчийски, който отбеляза единственото попадение в мача в средата на второто полувреме. Домакините завършиха мача с човек по-малко, след като Ивайло Михайлов бе изгонен заради два жълти картона.

Гостите започнаха по-силно мача и още в третата минута Четин Садула излезе на стрелкова позиция, но Красимир Костов отби с тяло. В средата на първата част Валери Домовчийски получи пас зад защитата на Витоша и намери вратата с премерен удар. Голът на капитана на Ботев обаче правилно бе отменен, тъй като той бе в положение на засада при подаването към него.

В 33-ата минута Ивайло Лазаров пробва мерника си от свободен удар, а домакините „отговориха“ с далечен изстрел, преминал покрай вратата на „тигрите“. В 42-ата минута Лъчезар Котев потърси мрежата с шут от двайсетина метра, но топката излезе в аут.

Втората част започна в бавното темпо на първата. Картината се промени в 61-ата минута, когато Домовчийски откри резултата. Бившият играч на Левски завърши с прецизен изстрел с левия крак чудесна многоходова акция на Ботев – 1:0 за тима на Сашо Ангелов.

Попадението донесе оживление в играта на „зелените“. В 69-ата минута Петър Атанасов пробва рефлекса на стража Християн Василев от воле, но последният отби в ъглов удар.

В 80-ата минута Атанасов отново докосна гола, но отново Василев спаси мрежата си. Този път вратарят отрази изстрела с крак. В последната минута от редовното време от игра бе изгонен Ивайло Михайлов от врачани, който влезе грубо в краката на Кристиян Кочилов в средата на терена.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ