Враца започва живота без Божинов срещу преродения Витоша

Витоша Бистрица Ботев Враца (15)

Ботев (Враца) приема от 12:30 ч. на стадион „Христо Ботев“ Витоша (Бистрица) в мач между отбори от златната среда в Първа лига. Двата тима са еднакво далеч от дъното в класирането и топ 6, но пък е важно за тях да трупат актив за битките във втората осмица, в които ще се определят изпадащите и участника в плейофа за Лига Европа.

Във Враца днес големият отсъстващ ще е Валери Божинов, който премина в Левски преди 10 дни. Неговият дебют за Ботев бе точно срещу Витоша, като той се отчете с гол след само 26 минути игра. Юлиян Ненов пък бе продаден в Мароко.

Момчетата на Сашо Ангелов вече ще трябва да се справят без големия си лидер от есента, като за това ще разчитат на взетите нови попълнения. Мирослав Будинов е само на няколко тренировки с отбора и ще започне от резервната скамейка, а атаката ще води Валери Домовчийски. Петър Атанасов, Даниел Генов и Антон Огнянов ще го подпомагат от задни позиции. В защита дебют се очаква да направи естонецът Тревор Елхи, а сънародникът му Едгар Тур ще остане на резервната скамейка.

Витоша привлече единствено опитния Юлиян Попев, с който да заздрави центъра на отбраната си. Той ще започне от първата минута заедно с Михаил Милчев. В нападение ще си помагат Стефан Христов, Четин Садула, Наско Милев и централния нападател Григор Долапчиев. Бистричани играят съвсем различен футбол този сезон от миналия, в който се спасиха на последния бараж с дузпи срещу Локомотив (София) и целта им е през тази кампания с по-офанзивна игра по-рано да си осигурят мястото в елита и за догодина.

БОТЕВ (ВРАЦА) – ВИТОША (БИСТРИЦА)
Вероятни състави:

БОТЕВ (4-2-3-1): К. Костов; Елхи, М. Иванов, В. Керчев, А. Васев; Гаджев, Михайлов; П. Атанасов, А. Огнянов, Д. Генов; Домовчийски
Старши треньор: С. Ангелов

ВИТОША (4-2-3-1): Василев; Гьонов, Милчев, Купенов, Ю. Попев; Котев, Лазаров; С. Христов, Милев, Садула; Долапчиев
Старши треньор: Р. Кирилов


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ