Чутовен разградски провал! Верея стори немислимото и върна ЦСКА в битката за титлата!

Цска Лудогорец 44

С чутовен провал на Лудогорец започна втория дял в Първа лига. В мач, който разградчани се очакваше да прегазят с хандбален резултат аутсайдера Верея, старозагорци сториха немислимото и измъкнаха точка от шампионите след нулево равенство на „Трейс Арена“. Големият герой за домакините бе вратарят Генади Ганев, който направи изключителни спасявания след удари на Марселиньо, Кешеру и Сисиньо от по няколко метра.

Марселиньо се отчете и с два невероятни пропуска в края на първото полувреме, когато първо от 2 метра, напълно непокрит след корнер, прати високо над целта, а малко след това и от границата на вратарското поле със сватбарски шут за малко да прехвърли стадиона.

През втората част вратарят Ганев улови няколко удара от дистанция, както бе и през първата част, а попадение на Кешеру бе правилно отменено заради засада. Румънецът отклони отблизо след изстрел на Яцек Горалски, но страничният рефер забеляза, че е в нередовна позиция и голът не бе зачетен. Вандерсон стреля от малък ъгъл мощно покрай гредата в края.

За цял мач Верея не отправи нито един удар към вратата на Пламен Илиев. Тимът на Александър Севидов игра изключително компактно, но пък явно физическата подготовка на старозагорци куца, тъй като и трите смени, които те извършиха, бяха принудителни.

Изненадващото равенство днес е добре дошло за ЦСКА. „Червените“ утре гостуват на Черно море и мачът се превърна в задължителен за печелене за тях, за да може да намалят изоставането си от Лудогорец на само 4 точки. В момента разградчани са с 52, „армейците“ – с 45, а третият Левски е с 41. Верея остава на дъното с актив от 6 т. след 21 мача.

ГАЛЕРИЯ ОТ МАЧА ВИЖТЕ ТУК

ВЕРЕЯ – ЛУДОГОРЕЦ 0:0

ВЕРЕЯ: 22. Генадий Юриевич Ганев, 4. Мачадзе, 15. Василиев, 33. Жосуе Нтойа, 21. Рубин, 8. Василиевич, 18. Доброволски, 88. Рудика, 77. Ковальов, 9. Ризванович, 3. Коуроупис

ЛУДОГОРЕЦ: 23. Илиев, 3. Недялков, 4. Сисиньо, 18. Дяков, 28. Кешерю, 30. Моци, 44. Горалски, 84. Марселиньо, 88. Вандерсон, 90. Форстър, 92. Лукоки

Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ