Хората на Пеевски размазаха глупомера: Днес софиянци стават от…Лудогорец, а не от ЦСКА или Левски

7 Dni Sport15.02.2019
делян пеевски

Затихващият вестник на Делян Пеевски „Меридиан Мач“ днес направо е размазал глупомера в опит да се омазни на Кирил Домусчиев.

Газетката е публикувала щуротията, че софиянци вече масово стават от Лудогорец!

Ето и материалчето:

В 20-те си мача през есента Лудогорец е бил наблюдаван общо от 51 250 зрители. Така пред шампионите остават единствено безспорният номер 1 Левски – 115 000 фенове за 20 срещи, както и ЦСКА – 88 300. Това показва, че разградчани се превърнаха в третия отбор, който генерира привърженици извън града и региона, превръщайки се в космополитен тим. Все по-често дори децата в София избират хегемона пред обичайния червено-син дуализъм. Цифрите показват, че Лудогорец е отборът който най-агресивно трупа фенска маса подобно на Манчестър Сити и Челси, които разбиват статуквото на Ливърпул и Манчестър Юнайтед.

Че Лудогорец е дразнител за ЦСКА и Левски е ясно и най-пълните „Герена“ и „Българска армия“ през последните години са именно в дербитата с разградчани. Но е видимо, че и по всички други градове в страната хората отиват на стадиона, за да гледат Марселиньо, Вандерсон, Кешерю и компания. Когато играе Лудогорец хората знаят, че на стадиона няма да има опасност за тях или децата им и заради това не гледат двубоя по телевизията.

По принцип малчуганите вървят сред победителите и така логично фенската маса на „зелените“ расте. Клубът записва рекорд след рекорд при продажбите на артикули, а „Лудогорец Арена“ често е пълен до краен предел. Сякаш любовта към отбора излезе от пределите на Делиормана, а за това говори и фактът, че постоянно се откриват нови и нови фенклубове.

Колкото и някои хора да обичат постоянно да се закачат за привържениците на Лудогорец (б.р. – явно за тях да си фен значи да си татуиран и да можеш да пребиеш 10 човека), днес вече става модерно да подкрепяш „орлите“.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ