Берое отива със 17 точки аванс в Правец, на практика си гарантира финална битка с Левски

7 Dni Sport14.02.2019
берое, баскетбол

Баскетболистите на Берое (Стара Загора) си осигуриха добър аванс в полуфиналите от турнира за Купата на България, печелейки първия двубой с Академик (София) с 84:67. По този начин заралии ще пътуват за ответния мач в Правец със стабилен аванс, след като днес направиха немалка крачка към участие в битката за трофея в началото на март.

Домакините поведоха със седем точки още след първата част – 21:14, а на почивката преднината им вече бе повече от комфортна при 46:30. Разликата продължи да се трупа в полза на Берое и след почивката, като след 30 минути игра момчетата на Любомир Минчев бяха напред с 69:46. Нещата не се промениха в последните 10 минути и така финалната сирена прозвуча при резултат 84:67.

Александър Янев и Тре Когинс вкараха по 15 точки за Берое, а Тихомир Желев реализира 14. Николай Стоянов и Станислав Ваклинов допълниха топреализаторите в стартовата петица на домакините с по 11 точки всеки, а Конър Франкамп влезе с 11 точки като резерва. Новото попълнение Пол Милър дебютира с 2 точки и 6 борби.

Николай Николов и Костадин Лазаров вкараха по 14 точки за Академик (София).

Реваншът е в събота в Правец.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ