Отмъщение на волейболното поле: Левски наказа Славия с 3:0 за Купата (СНИМКИ)

Славия Левски волейбол жени 20

Волейболистките на Левски частично го върнаха на Славия за загубеният финал за футболната купа на България, когато след дузпи „белите“ грабнаха трофея за сметка на „сините“, тогава водени от Делио Роси.

Левскарките победиха като гости славистките с 3:0 (27:25, 25:10, 25:16) в първия мач между двата тима от четвъртфиналите в турнира за Купата на България при жените, който се игра в столичната зала „Панайот Пондалов“.

Така „сините“ започнаха с чист успех в надпреварата. В този кръг се играе на разменено гостуване, като реваншът е на 27 февруари в столичната зала „Сиконко“. Победителят се класира за финалната четворка на турнира.

Само в първия гейм имаше интрига, като домакините оказаха солидна съпротива на гостенките. В края на гейма „сините“ поведоха с 24:21, но изпуснаха да го затворят, като „белите“ изравниха 24:24. След това обаче левскарките наложиха волята си и спечелиха гейма с 27:25.

В следващите две части тимът на Левски стабилизира играта си и не допусна повече изненади. „Сините“ доминираха изцяло във втория гейм, като оставиха съперничките на едва 10 точки. В третата част „белите“ бяха равностойни до 14:14, след което гостите отбелязаха четири последователни точки. Левски наложи волята си и взе гейма отново с разлика, като затвори мача с чиста победа за 70 минути игра.

ГАЛЕРИЯ ОТ МАЧА ВИЖТЕ ТУК

Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ