Пет българки в спор за място на финал в Европа!

1

Българските волейболистки Славина Колева, Ивелина Монова, Кристина Гунчева и техният Щиинца (Бакъу) се класираха на полуфинали на турнира за Купата на ЦЕВ, след като се наложиха трудно като гости над чешкия ВК Оломуц с 3:2 (21:25, 20:25, 25:20, 25:20, 18:16) в мач-реванш от надпреварата, изигран в едноименния град

Така Щиинца ще излезе в румънско дерби срещу Волей Алба-Блаж с Лора Китипова и Мария Каракашева за място на финала.

Славина Колева изигра чудесен мач и записа 16 точки (1 ас, 3 блокади) и бе трета по резултатност. Ивелина Монова бе на терена в четири от петте гейма и завърши с 36% перфектно и 82% позитивно посрещане. Кристина Гунчева бе резерва, като се появи на игралното поле във втората и петата част, но не записа точков актив. Топреализатор бе Ана Кристина Казаку с 20 точки (4 аса, 4 блокади), с 18 точки се разписа Ана Оташевич (2 аса, 3 блокади). За опонентките им Габриела Орвошова завърши с 19 точки (6 блокади).

Двубоите от финалната четворка ще се изиграят след 26 февруари (вторник), като точните дати и часове ще бъдат оповестени скоро.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ