Легенда на Локомотив (Пловдив) си пожела: Дано се възползваме от проблемите в Левски

Христо Бонев

Дни преди подновяването на шампионата легендата на Локо Пловдив и българския футбол Христо Бонев даде кратко интервю пред „Тема Спорт“. Зума сподели очакванията си за представянето на „черно-белите“ и зимната селекция.

Г-н Бонев, ще е готов ли Локомотив Пловдив за старта на пролетния дял? Тимът не загуби нито веднъж по време на лагера в Турция.
– Сведенията, които имам за подготовката, са, че момчетата са тренирали много добре и пълноценно е Турция. Отборът изкара доста време там. Въпреки че противниците, с които играха в контролите, не бяха някаква класа, но е факт, че не загубиха, което е добре за самочувствието. Сега очакваме с нетърпение първите мачове, за да преценя и аз какво точно е състоянието на отбора и какво точно да очакваме през пролетта.

Още първото изпитание обаче е доста сериозно – гостуване на Левски. Какво очаквате от сблъсъка на „Герена“?
– С господин Крушарски вече сме ги побеждавали в София. През май 2016 година ги обърнахме от 0:2 до 3:2. Дано и сега да имаме късмет и да се възползваме от така наречените микропроблеми, които имат в Левски. Но Левски винаги си е Левски. Не може да се отписва никога.

Какво е мнението ви за селекцията, която направи старши треньорът Бруно Акрапович? Бяха привлечени само четирима нови.
– Зимата трудно се намират качествени футболисти, най-вече българи. Хубаво е, че взехме Момчил Цветанов. Той е интересен играч. Политиката, която господин Крушарски свежда пред треньорския състав, е да налагат български футболисти. Това обаче е трудно. А това какви играчи взима Бруно Акрапович е негова отговорност пред господин Крушарски и пред нашата, многобройна, претенциозна и разбираща футбола фенска маса.

Как гледате на факта, че в момента в Локомотив Пловдив има 15 чужденци и 9 българи?
– Аз не мога да кажа, че това ми харесва. Но е работа, която е по вижданията на треньора, които е отговорен за селекцията. Ако погледнем сегашното развитие, в последните месеци на отборите е България, виждаме, че има някакво разбиране, че чужденците са голяма финансова тежест. Особено по-добрите, които са и скъпо платени. И Левски, и ЦСКА се освобождават от тези футболисти с големи заплати. Това ще важи още повече за в бъдеще, тъй като е нашето първенство да се плащат такива пари на чужденци е пагубно за българския футбол. Фактът, че Левски продаде Габриел Обертан, е показателен и е ясно накъде върви политиката в родния футбол. За мен това е напълно правилно. Един собственик, независимо кой е, дори и Христо Крушарски, който дойде при нас в един много труден период и момент, не може да си позволява да пилее така пари. Трудно е да се плащат такива заплати.

Ще успее ли Локомотив Пловдив да се пребори за шестото място?
– Аз мисля, че по-реално е да насочим усилията си към купата. Сега ни чака четвъртфинал с Етър във Велико Търново. Шест точки за нашето първенство не са малко. Ще бъде трудно да наваксаме това изоставане от Черно море, познавайки нашата футболна действителност.

Трябваше ли Тодор Неделев да потърси някаква реализация в чужбина сега или за него ще е по-добре да бъде продаден през лятото?
– Преди празниците видях Тошко Неделев на едно награждаване в Пловдив на спортисти. Бяхме седнали заедно и разговаряхме тет а тет. Дадох му да разбере какво е мнението ми за него. Аз смятам, че трябваше да спечели Футболист на годината. За мен е най-добрият атакуващ полузащитник. Десподов също показа качества, но да играеш е ЦСКА и в Ботев е съвсем различно. Но какво ще е неговото бъдеще и това си е лично негово решение и на ръководството на Ботев. Аз в чужда тенджера пръста не си слагам.

„Тема спорт“

Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ