Лазар Марин: Сега ще се види в Ботев колко съм израснал

7 Dni Sport11.02.20190
лазар марин 2

Лазар Марин отговори на въпросите на „Меридиан мач“. Ето какво каза той пред медията:

След престоя в Грузия, отново ще си част от българското първенство, Ботев ли бе точното място за твоето завръщане?

– Да, много съм щастлив, че се завърнах, защото, може да звучи клиширано, но тук се чувствам перфектно и наистина у дома. С момчетата сме голям колектив, разбираме се перфектно и сме задружни.

Имаше ли и други оферти?

– Имах няколко добри предложения от чужбина, но избрах Ботев, първо заради колектива и второ, защото когато спечелих купата на Грузия, емоцията не можеше да се сравни с тази, когато спечелихме купата с Ботев. Искам да изпитам отново това чувство.

Как се стигна до трансфера ти в Торпедо?

– Уредиха го мениджърите Петьо Заберски и Костадин Башов. След като договорът ми с Ботев изтече и не бе подновен, това беше най-доброто сред предложенията. Беше добър шанс да се докосна до футбола в друга страна.

Снимка 403826

Снимки: botevplovdiv.bg

Доволен ли си от това, което видя и изживя в Грузия?

– Грузинското първенство много ми допадна, защото отборите практикуват изключително динамичен, атрактивен и отворен футбол с доста пресиране. Разполагат с много добри футболисти и играят на добро ниво, въпреки терените, които бяха с много лошо качество. Имаше 2-3, които се отличаваха, но останалите не се поддържаха.

От това, което показва Кардосо, ще ти е трудно да се пребориш за място сред 11-те в Ботев…

– Радвам се, че имам добра конкуренция, защото това ме мотивира да покажа, моите качества и да израствам като футболист.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ