Можете да спрете Лудогорец само, ако убиете тези двамата!

7 Dni Sport11.02.20190
Септември Лудогорец (7) Марселиньо Асен Чандъров

От 3 години насам двама чужденци в Лудогорец са най-скъпоплатените играчи в България. И заслужено, защото те са онази разлика, която все още дели разградчани от всички останали.

Клаудиу Кешерю и Марселиньо си заслужават всяко едно евро, което взимат в началото на месеца. Защото дори отупани в титли и отличия, не спират да бележат. Двамата имат общо 147 гола за Лудогорец и може би скоро в България няма да има чужденец, който да ги позастигне.

А и не е ясно какво ще има да застига, защото двамата и в момента са в топ-форма и не се знае още колко ще нанижат през пролетта. Като на Кешерю, така и на Марселиньо, предстоят исторически постижения.

Румънецът най-вероятно още срещу Верея ще влезе в историята като първия иностранец в елита ни, който преминава границата от 80 попадения. В момента той има 79. И с оглед доминацията на Лудогорец, нищо чудно още преди края на първенството да ги направи 90!

Таранът на шампионите ще гони и още нещо, което не само не е правено от чужденец, но е било по силите и на само 6 български състезатели – Христо Стоичков, Петър Жеков, Наско Сираков, Петър Александров, Атанас Пашев и Георги Славков – да премине границата от 30 попадения в един сезон.

Марселиньо пък, който допреди появата на Кешерю, бе чужденецът с най-много голове у нас, ще преследва в най-бързи срокове нови две попадения, за да закръгли сметката си на 80!

 


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ