Шокираща новина от „Герена“! Обертан прибирал по 145 000 лева на месец в Левски

ЦСКА Левски (43) Полачек Обертан

Габриел Обертан ще остане не само в историята на Левски, но и тази на България като чужденецът с най-голяма месечна заплата. „Меридиан Мач“ посочи шокираща цифра, която той е успял да си издейства при подписването на новия договор. Досега се смяташе, че халфът се е подписвал срещу 45-50 хил. евро от октомври миналата година. Истинската сума обаче скача нагоре – 145 000 лева или над 70 000 евро.

Това означава, че той е успял да вдигне първоначалната си заплата от 25 000 евро почти тройно. Досега номер едно у нас по месечна заплата бе Клаудиу Кешерю – 60 000 евро. Той обаче намали значително възнаграждението си, след като преподписа с Лудогорец.Заплатата на Обертан „подпали“ съблекалнята на Левски и стана причина да бъде търсен вариант за продажба на французина. Такъв се отвори за късмет на „сините“ и бившият футболист на Манчестър Юнайтед вече е част от турския Ерзурумспор, където преди това отказа да отиде Станислав Костов.

На „Герена“ са категорични, че втори Обертан няма да има скоро.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ