С 6 българи, от които половината не пеят в хора, ЦСКА се превръща в голямото алиби на Лудогорец

7 Dni Sport11.02.20190
Цска Етър 7

ЦСКА остана тази зима без трима български футболисти. И, ако Дюлгеров така и не се превърна в нещо повече от надеждна резерва, то Станислав Манолев и Кирил Десподов бяха основополагащи състезатели.

Днес балансът чужденци – българи в ЦСКА е сериозно разбит. 14 са иностранците, 6 са българите. Трима от тях – Стойчо Атанасов, Ангел Лясков и Валентин Антов почти не пеят в хора на началниците.

Няма да са може би един и два мачовете този полусезон, когато ЦСКА ще е с 9, че дори и 10 чужденци на терена. Колкото и Любо Пенев да е показал през годините, че предпочита друго. Сега чисто математически не може да си позволи това, което иска.

ЦСКА никога не се е оказвал в такава ситуация. В две от четирите линии – вратарската и нападението да е БЕЗ НИТО ЕДНА БЪЛГАРСКА ОПЦИЯ. Което може би трябва да е сигнал, че още лятото „червените“ са длъжни да се насочат и към родни играчи. Защото, ако дойдат купувачи за Чорбаджийски и Малинов, сал един Бодуров остава.

И въобще на „Армията“ дават ли си сметка, че тенденцията от последните полусезони ги превръща в най-голямото алиби на уж чуждестранния Лудогорец? Който нищо чудно за купата да излезе срещу ЦСКА с повече българи в състава си, отколкото Любо Пенев…


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ