Червена агитка помогна на дамите на ЦСКА да стигнат до трудно 3:2 в Казанлък

7 Dni Sport09.02.2019
цска, волейбол, казанлък

Волейболистките на ЦСКА надираха като гости Казанлък с 3:2 (17:25, 25:22, 19:25, 25:23, 15:2) в мач от десети кръг на женското първенство на България, който се игра в казанлъшката зала „Багира“ при солидно присъствие на армейски фенове.

С това „червените“ отбелязаха шеста победа в първенството, като с четири загуби и 17 точки заемат четвърто място във временното класиране. Същият актив има и Левски, но „сините“ изпреварват армейките за третото място с по-добро геймово съотношение. Тимът на Казанлък отбеляза осма загуба, като с две победи и 7 точки заема седмо място в таблицата.

Двубоят бе оспорван и равностоен, но и бе игра на двете крайности. Двата съперника показаха силни и слаби моменти, а това доведе до последователна размяна на водачеството и достигане до решителен тайбрек.

Домакините поведоха с 2:1 гейма, но не успяха да задържат темпото и да затворят мача в своя полза. В четвъртата част „червените“ поведоха със 17:11, когато „розите“ отново се вдигнаха на щурм, но не успяха да направят пълен обрат.  Волейболистките на Казанлък все пак успяха да намалят разликата до 23:24, но армейките устояха на атаките им и затвориха гейма с 25:23, като се върнаха в играта и докараха мача до пети гейм.

Това явно се отрази на казалънчанки и в тайбрека те нямаха съпротивителни сили. ЦСКА пък зпочна ударна и поведе с 4:0, Възходящата линия на гостенките пръдължи, те пробиха посрещането на домакините и спечелиха гейма с разлика, като се поздравиха с крайната победа.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ