МЕГАСКАНДАЛ! Наш шампион е арестуван на остров Бали, източвал банкомати

7 Dni Sport09.02.2019
бандити

ММА състезателят Варадин Попов от Пещера е един от задържаните българи на остров Бали, информира TrafficNews. Както вече стана ясно, на 3 февруари, при зрелищна акция и гонка с полицията са арестувани петима наши сънародници. За източване на лични данни от банкомати са задържани Ивайло Филипов Трифонов (43 г.), Джордж Йорданов (46), Тодор Красимиров Добрев (41), Андрей Илиев Пейчев (41) и Варадин Николаев Попов (28), съобщи Balipost.

Мишена на сънародниците ни са били заможни клиенти на острова, обяснява пред местните медии директорът на полицията в Бали комисар Анди Феран.

Екшънът, напълно достоен за сюжет на холивудска продукция, се разиграва на 3 февруари тази година. След активно проследяване в продължение на пет дни и достатъчно събрани доказателства под формата на свидетелски показания и видео кадри от района на банкоматите, полицейският екип влиза в действие.

Нашенците обаче се опитват да се спасят с бягство и следва луда гонка с полицията. Стига се до там, че единият от българите се блъска и разбива автомобила си в пътния участък, но въпреки това успява да се измъкне от лапите на ченгетата. В крайна сметка обаче останалите петима са заловени, следват обиски и в квартирите им са намерени уличаващи доказателства.

След претърсването на домовете на българите, полицията открива рутери, лаптопи, мобилни телефони, както и няколко скимера. Посредством перфектно изработена схема, са източвани милиони долари от сметките на заможни туристи на острова, който е сред най-привлекателните екзотични дестинации за почивка.

Българската банда попаднала в полезрението на полицията след сигнал за необичайна сделка по изтегляне на пари в район Пекута, Нуса Дуа. Комисар Феран получил и показания на служител в магазин в района на плажа Паданг – Паданг в Печату, който видял един от заподозрените да се навърта с подозрително поведение около близкия банкомат.

Органите на реда все още не са оповестили точната цифра на източените от нашенците чужди пари, но според първоначалните данни, става въпрос за над 880 милиона евро в брой.

Кой е Варадин Попов?

Варадин Попов е зрелищен ММА боец от Пещера, който понастоящем е завършил образованието си в Румъния. Участва в много турнири, като има титла от аматьорския формат „Купа Арена”. В България също има висящо производство, свързано с участие в престъпна схема за кражба на автомобили. Влиза в полезрението на полицията покрай ареста на Иван Спасов – Жокера.

Според запознати на Бали работят две български бригади за запис и източване на карти. Очевидно не могат да си поделят 500-те острова, водят война помежду си и се топят взаимно пред местната полиция. Миналата година четирима българи бяха арестувани при акция на местната полиция.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ