Новият в Ботев не се цани веднага за титуляр – обяви се за защитник със страшен удар

768x432

Еберт Кардосo да Силва е едно от новите попълнения на Ботев (Пловдив) тази зима. За последно бразилецът, който играе на поста ляв защитник, защитава цветовете на украинския Стал. Бранителят подписа с „канарчетата“ в края на януари, като веднага замина за Турция, за да се включи в зимния лагер на тима. Кардосо се съгласи да даде кратко интервю, в което сподели своите очаквания от сезона с “жълто-черната“ фланелка и впечатленията си от Ботев.

– Здрасти, Еберт! Поздравления за трансфера! Сега ще играеш за един от най-големите клубове в България. Кажи ми какво те накара да дойдеш в нашата страна и да избереш Ботев (Пловдив)?

– Здравейте, с топли бразилски пожелания! Благодаря много за милите думи. Много съм щастлив да бъда тук и да нося фланелката на отбор с огромна история и гордост. Когато получих предложението, не се замислих втори път и реших да приема. Удоволствие за мен е да играя за Ботев.

– Играеш като ляв бек и на тази позиция имаш конкурент в лицето на Лазар Марин…

– Да, ще бъде сериозна конкуренция с Лазар Марин за поста ляв защитник. Той е страхотен играч, но можете да бъдете сигурни, че когото и да избере треньорът, ще бъде готов да помогне на отбора.

– Кажи ми какво обичаш да правиш с топката и какво очакваш от сезона с Ботев (Пд)?

– Ляв защитник съм, който обича се включва в атака и да центрира топката. Обичам да стрелям към вратата, когато съм в близост до наказателното поле. В същото време обичам да изпълнявам защитните си функции. Ще дам най-доброто от себе си и ще опитам да помогна на отбора да се бори за трофей.

– Какво мислиш за отбора? В състава са Тодор Неделев и Лъчезар Балтанов…

– Те са страхотни футболисти. Разполагаме с големи лидери, много талант и отдаденост.

– Какво можеш да кажеш за Пловдив? Градът е красив, нали?

– В Пловдив съм от скоро и не знам много за града. Направих проучване в интернет и чух страхотни неща за града, който вече е мой дом. Нямам търпение да открия всичките му красоти.- Ботев (Пд) е в играта за спечелването на Купата на България.

– Може ли отборът да спечели трофей тази година?

– Много се надявам и вярвам в нашия отбор. Ставаме все по-силни и ще работим здраво, за да стигнем до трофей.

– Познаваше ли се с някого в отбора преди да пристигнеш тук?

– Да, играл съм с Джонатан Перейра в Украйна. Той е много добър като човек и отличен футболист. Превърна се в скъп приятел за мен.

– Феновете на Ботев (Пд) са много темпераментни. Какво искаш да им кажеш?

– Чувал съм, че феновете на Ботев са много темпераментни. Имат голяма страст и подкрепят отбора. Това ми харесва. Искам да им кажа, че винаги ще давам най-доброто от себе си, за да донеса позитивни резултати на отбора. Благодаря ви за възможността и за това, че вярвате в мен, „жълто-черно“ семейство“

Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ