Тези момичета днес са героите на България! На -20 градуса те ни наредиха на 11-о място в света!

биатлон жени

Българската женска щафета в биатлона за втори път изпусна да се нареди сред най-добрите 8 отбора в Световната купа, след като преди около месец бяха на крачка от сензацията и на купата в Оберхоф.

Късно снощи (наше време) националките ни в състав Даниела Кадева, Десислава Стоянова, Емилия Йорданова и Милена Тодорова направиха страхотен старт при квартетите на 4х6 км в жестокия студ в Кенмор (Канада), където отборите бяха принудени да се състезават при температури от почти минус 20 градуса.

Щафетата на България се движеше между 6-о и 8-мо място на първите 3 поста, в които момичетата ни бяха почти безгрешни в стрелбата. След първите два поста на Кадева и Стоянова дори нашите бяха единственият отбор, който не беше използвал допълнителен патрон.

Опитната Емилия Йорданова също запази отбора без наказателна обиколка, но на последен пост младата Милена Тодорова не издържа на напрежението.

Талантливата девойка пое щафетата в топ 8 и на първата стрелба от положение легнал успя да се справи без грешка, макар и като използва допълнителен патрон. За съжаление нещата не се случиха по същия начин при второто посещение на рубежа, където Милена не успя да свали две мишени и трябваше да завърти толкова наказателни обиколки. Това отпрати квартетът ни на 11-ата позиция.

Победата в състезанието на 4х6 км бе за Германия, а почетната стълбичка допълниха Норвегия и Франция.

Мъжката щафета на България пък завърши на 22-ра позиция, след като беше затворена с една обиколка след втората стрелба на втори пост.
Победата в надпреварата на 4х7.5 км бе за Норвегия. На второ място се класираха биатлонистите на Франция, а трети останаха представителите на Русия.

Снимка: Julia Staykova, biathlon.bg


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ