Тотев пак хвана феновете на Ботев за…канарчета! Даде им писмо за 20 милиона евро

7 Dni Sport08.02.2019
стадион христо ботев

Кметът на Пловдив Иван Тотев изпрати подкрепително писмо до ПФК Ботев, което отваря възможността клубът да кандидатства за финансиране под формата на заем пред Фонда за градско развитие за строителството на стадиона за над 20 милиона. Естествено това е предизборен ход, като все още не означава нищо, освен начин Тотев да извлече малко дивидент пед „жълто-черните“ фенове. Припомняме, че преди последните местни избори той обеща на феновете в следващия му мандат „Христо Ботев“ да бъде вдигнат.

Документът бе издаден на основание на положителното становище на Междинното звено по приоритетна ос 1 по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 година. В него се подчертава, че проектът е в съответствие с приоритетите в Интегрирания план за градско възстановяване и развитие и се изразява принципна подкрепа за финансирането му чрез финансови инструменти по Приоритетна ос 1 на ОПРР.

От ПФК „Ботев“ АД информират, че необходимата техническа документация за извършване на строителството е изготвена, като трябва единствено да бъдат спазени процедурите за осигуряване на финансиране, за да стартира строителният процес. От ръководството потвърждават твърдото си намерение да изпълнят проект „Реконструкция, основен ремонт и реновиране на трибуните на стадион „Христо Ботев“ в рамките на договорения срок.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ