Наш вратар с подвиг в НХЛ! Спаси 6 дузпи, отрази и близо 30 удара, Рейнджърс победи с 4:3

7 Dni Sport07.02.20190
александър георгиев

Вратарят с български корени Александър Георгиев допринесе решително за победата на Ню Йорк Рейнджърс над гостуващия Бостън с 4:3 след дузпи в мач от редовния сезон на Националната хокейна лига.

Георгиев завърши с 27 спасявания, а след това отрази шест от седемте наказателни удара на съперника и помогна на отбора си да спечели за шести път в последните десет мача.

Бостън водеше с 3:1 след първите два периода след попадения, на Дантън Хайнен, Давид Пастрънак и Патрис Бержерон, но Кевин Хейс и Филип Хитил изравниха в третия период, като асистенции за попаденията им записа Павел Бучневич. Мика Зибанеяд също вкара за Рейнджърс.

При дузпите Тони Де Анджело реализира победния гол в седмия кръг от изпълнения, а след това Георгиев спря Дейвид Крейчи и гарантира успеха.

„Беше важно за нас. В предишния мач изпуснахме преднина, но този път успяхме да наваксаме и да вземем двете точки. Направихме страхотна трета част, в която се върнахме от два гола пасив“, коментира вратарят на Рейнджърс.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ