„Сините“ таланти с голям шанс за изява днес – ще пробват да бият руснаци, които титулярите не успяха

Левски Локомотив София (6) Станислав Иванов

Ръководството на Левски уреди специална контрола с руския УФА, която ще се състои днес от 14:30 часа на стадион „Г.С.З.“ в Ларнака. Проверката беше специално пожелана от наставника Георги Дерменджиев, който иска да даде възможност на юношите и футболистите, които няма да бъдат титуляри през пролетта, да натрупат игрови минути.

Както е известно, на 8 февруари срещу Чукарички е последната проверка на „сините“ преди старта на сезона в Първа лига на 17 февруари срещу Локомотив (Пловдив). Срещу сърбите треньорът ще заложи на своите титуляри, от които повечето ще играят 90 минути.

Именно поради това бившият треньор на Лудогорец искаше от организаторите да намерят съперник за 7 февруари. На тази дата първоначалните планове беше да има тренировки, но 64-годишният пловдивчанин бил категоричен, че иска да даде шанс на младите си играчи, които ще играят цял мач. Треньорът иска да види футболистите в по-дълго игрово време, от това, което им дава в предвидените проверки. Имаше възможност двубоят да бъде срещу втория тим на Йънг Бойс, но наставникът взел решение да бъде срещу УФА, въпреки че класата на руснаците е доста по-голяма. Причината е, че ще може младите му футболисти да се изправят срещу мъжки състав, който е по-силен и ще бъде по-трудно препятствие за талантите на столичани, които имат нужда от трупане на самочувствие в мачове срещу добри съперници. Единствено Жерсон Кабрал от титулярите се очаква да играе 45 минути, тъй като пропусна последните мачове поради травма. Крилото ще запише и минути ден по-късно.

Както е известно, именно УФА беше първият съперник на Левски тази зима в Кипър. Това се случи на 19 януари, когато двата тима завършиха 1:1, а мачът беше последен за треньора Славиша Стоянович.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ