Люпко лично се зае с продажбата на Мауридес

ЦСКА Левски (24) МАуридес

ЦСКА не се е отказал от въ­зможността да продаде гол­майстора си през есента Мауридес. Не е изключено в близки­те дни да има сделка за брази­леца. Сред отворените въ­зможни пазари за тарана са Ру­сия (до 22 февруари) и Китай (до 28 февруари). В ОАЕ вече приключиха с покупките, а днес това ще се случи и в Сау­дитска Арабия. Тези две стра­ни бяха сред евентуалните бъ­дещи дестинации на Мауридес.

Според запознати клубове от най-населената страна в света проявяват интерес към нападателя и готвят оферта за него. Така до края на месеца не е изключено ЦСКА да прода­де и Мауридес, след като вече осребри Кирил Десподов за над 4 милиона евро в Каляри.

„24 часа“ пък съобщи в елек­тронното си издание, че кон­султантът в ЦСКА Люпко Петрович се е ангажирал с опи­ти да намери клуб на бразиле­ца в Китай. „Петрович е впрегнал всичките си връзки в Китай, за да намери отбор на Мауридес“, написаха колегите. Люпко има опит в Китай, ка­то е водил Шанхай Шенхуа на два пъти (ЦСКА го победи с 1:0 в Испания наскоро), както и Бейджин Гуан.

Вероятността таранът да бъде трансфериран в китай­ския елит подобно на Каранга обаче е малка, тъй като поч­ти всички клубове вече са за­пълнили квотите си с чужден­ци. Втора дивизия е по-реали­стична дестинация за Мауридес. ЦСКА трансферира Каран­га през лятото за над 6,5 ми­лиона лева в елитния китайски Хенан Дзяние. Цената на Мау­ридес обаче е значително по-ниска.

Припомняме, че в средата на януари армейците бяха на ръба да продадат тарана на Рапид Виена, като се бяха раз­брали за сума в размер на 1,3 милиона евро. Мауридес мина прегледи в Австрия, но точно преди да подпише, чужде­странният клуб се отказа от него.

„Тема спорт“

Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ