Фаворитите в Суперлигата взеха своето днес

цска добруджа 07~01

Добруджа 07 победи Марек с 3:1 (27:25, 25:21, 15:25, 25:15) в среща от междинния 14-и кръг във волейболната Суперлига. Така след загубата с 2:3 от ЦСКА в миналия кръг, добричлии много бързо се върнаха на победния път. След успеха тимът, воден от Пламен Христов, отново се изкачи на трето място във временното класиране. Марек е осми.

В първия гейм Добруджа успя да се откъсне при 9:6, а малко по-късно водеше със 17:12. Гостите се приближиха само на една точка от съперника при 18:17 и изравниха при 23-а точка. Започна надлъгване, а домакините взеха гейма при третата си възможност. Във втория гейм добричлии взеха преднина в средата на гейма – 14:11, дупничани намалиха изоставането си на една точка при 17:16, а до края играчите на Пламен Христов наложиха своя ритъм и удвоиха аванса си. Третият гейм премина изцяло под диктовката на гостите. Те поведоха в самото начало, постепенно натрупаха 10-точкова преднина и намалиха резултата. Четвъртата част бе спечелена по категоричен начин от отбора на Добруджа, който записа девета победа в първенството.

В другия мач днес Пирин (Разлог) надигра като домакин Миньор (Перник) с 3:1 (23:25, 25:16, 25:20, 25:22) в зала „Септемри“.

С това тимът, воден от Мирослав Живков записа седма победа в шампионата, като със седем загуби и 24 точки заема седмо място във временното класиране. Съставът на Миньор отбеляза дванадесета загуба, като с две победи и 6 точки се намира на последното дванадесето място в таблицата.

Домакините стартираха добре, като поведоха с 16:12, след което настъпи спад. Перничани се възползваха от ситуацията, като натиснаха съперника и изравниха, а в решителните моменти показаха и характер. При равенството 21:21 гостите направиха разлика и поведоха с 23:21, като това се оказа решаващо. Те успяха да устоят на всички опити за обрат за пиринци и спечелиха гейма.

Загубата в гейма и опасността оо нещо повече върна домакините в час и в следващите три гейма те бяха водещия отбор на полето. До края на мача волейболистите на Пирин взимаха аванс, диктуваха играта и спечелиха геймовете, като записаха чиста победа и три точки в своето домакинство.

Вчера Хебър спечели трудно с 3:2 над Левски в София, а Черно море надви Дея Спорт с 3:1 в опашкарското дерби.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ