Преди 3 години Алберт Попов срещна смъртта очи в очи! Не й се даде, за ни покаже днес на света

7 Dni Sport28.01.2019
31

На 17-и ноември, 2015-а година Алберт Попов срещна смъртта очи в очи. В зловеща катастрофа в Австрия, на връщане от тренировка в Зьолден, почина националният селекционер Драго Грубелник, пострада негов помощник, а местни лекари се бориха да спасят Алберт след падането с автобуса в стометрова пропаст.

На 19-и ноември, 2016-а година Алберт Попов даде интервю за нашата медиина група. Зададохме му въпрос: Какво би посъветвал хора като теб, които в един момент са видяли смъртта отблизо, а след това трябва да продължат напред, но нямат куража да го направят? „Да мислят положително и бързо да си намерят цел в живота и да започнат да я следват. Не да се самосъжаляват и да мислят само за случката, защото така няма да си помогнат“, категоричен бе Алберт.

На 6-и февруари 2018-а година Алберт Попов спечели бронзов медал в гигантския слалом от световното първенство по ски за младежи в Давос.

На 26-и януари 2019-а година Алберт Попов постигна своята първа голяма цел при мъжете. Тръгна с №71 и завърши в Топ 5 на първия манш в Кицбюел. А накрая се превърна в първия българин от 34 години насам, завършил в Топ 10 в старт от Световната купа.

Хора, спрете да се оплаквате, просто намерете своята голяма цел. Като Алберт Попов. И не е нужно да минавате през среща със смъртта, за да го направите.

А за това момче тепърва ще се говори. Защото както сам каза: Българите можем!

 


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ