Десподов няма да е единственият продаден от ЦСКА тази седмица? Идва оферта и за екс-капитана

Цска Витоша Бистрица (20) Чорбаджийски

Полският Гурник (Забже) пожела централния защитник на ЦСКА – Божидар Чорбаджийски. Очаква се тази седмица при „червените“ да постъпи официална оферта за футболиста, твърди „Топспорт“. В този клуб преди време игра друг „армеец“ – Павел Виданов. Гурник се бори за оцеляването си в елита на Полша и иска да подсили отбраната с класни защитници.

Чорбаджийски изигра 19 мача за ЦСКА в Първа лига през сезона до момента. В тях вкара един гол и направи една асистенция, получи два пъти жълт картон.

Трансферният прозорец в Полша отваря на 1 феврури и затваря на 28-и, така че има достатъчно време сделката да бъде договорена.

Гурник е шампион на страната си 14 пъти, а 6 пъти печели Купата на Полша. Веднъж отборът триумфира със Суперкупата, а връх в историята на клуба е финалът за КНК през 1970 година. Малко по-рано, през сезон 1966/1967, ЦСКА отстранява полския тим във втория кръг на турнира КЕШ. „Червените“ громят с 4:0 в София и отстъпват с 0:3 при гостуването си. През същата кампания ЦСКА отпада на полуфиналите от италианския Интер.

Прави впечатление, че в контролите повече игрови минути заедно в средата на отбраната на ЦСКА имат Николай Бодуров и Стивън Перейра, а не Бодуров и Чорбаджийски. Което навежда ни мисълта, че „армейците“ наистина може да се разделят с юношата си още през този трансферен прозорец.

През тази седмица се очаква да бъде финализирана и продажбата на Кирил Десподов.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ