Бъдещият треньор на шампиона си тръгна със скандал от досегашния си клуб, обижда играчите

1

Бившият национал и настоящ треньор Николай Желязков се разделя с досегашния си клуб – шампионът на Румъния Волей Мунисипал (Залъу).

Въпреки че тимът е лидер в румънската Дивизия А1, атмосферата в съблекалнята напоследък е била нарегната. След елиминирането на 1/8-финалите на третия по сила евротурнир – за купата на Претендентите от португалския Бенфика, напрежението си проличало и българският специалист е подал оставка. Това пък от своя страна засилва възможността 48-годишният треньор да поеме шампионите на България – Нефтохимик 2010 (Бургас).

Независимо, че отборът на Залъу е начело в румънския шампионат и се класира за финалната четворка на турнира за Купата на страната, ситуацията в съблекалнята не е била никак розова, съобщава румънския sportulsalajean.ro. Според информацията е имало оплаквания от някои играчи, които смятали, че Николай Желязков не се справя с отбора и толерира някой състезатели в стартовия си състав за сметка на други. Индиректно Ники Желязков потвърди за напрежение в съблекалнята, като след отпадането от Бенфика нападна някои от играчите на тима си доста грубо.

„Не се страхувам от нито един отбор. Знаете ли защо? Защото проблемът е в „нашата къща“. В малки места като Залъу хората започват да се атакуват и това е много опасно нещо. Ако всички искат да спечелят шампионата, този отбор ще го спечели. Но ако започнем да се атакуваме един друг, защо един играе, защо не играе друг, защо са смените, ще загубим всичко. Тук не говоря за публиката, публиката може да си прави това, което иска. Говоря за хората феномени и играчи. Така, че това е момента за биене на тревога и е време да бъдем умни, защото има много неща, които не ми харесват“, каза Ники Желязков пред румънските медии след отпадането от Бенфика.

Според пресата в Северната ни съседка българският треньор не е могъл да реши проблемите си в съблекалнята и критикува по този начин разпределителя Кристиан Барта, но забравя, че и синът му (б.р. Жани Желязков) е играл много скромно в същия мач, заради което феновете са го освиркали дълго време.

Вероятно това е била капката, която е преляла чашата и в резултат на това Николай Желязков напуска отбора на Залъу. А това отваря вратата към завръщането му в Бургас.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ